Novosti


U NOVOM VINODOLSKOM ODRŽANA EKO AKCIJA ČIŠĆENJA PODMORJA

U Novom Vinodolskom je održana ekološka akcija čišćenja podmorja u kojoj je sudjelovalo pedesetak ronilaca iz desetak ronilačkih klubova i klubova za podvodne aktivnosti iz Hrvatske i Slovenije. Iz mora je izvađeno oko pet tona različitog otpada, od čega je najviše bilo staklenih i plastičnih boca te odbačenih automobilskih guma.

zeljak267

Organizator i domaćin bio je Ronilački centar DIVE SIDE iz Novog Vinodolskog, na čiji poziv su se odazvali brojniprijatelji, kao i svake godine na početku otvaranja ronilačke sezone. U akciji su sudjelovali ronioci iz Duge Rese, Kostrene, Osijeka, vatrogasne jednice iz Rijeke, Potapljaški klub “Ponirek” iz kočevja, Alpha Sub i Dive side iz novog te nekoliko individualnih ronilaca iz Slovenije i Hrvatske.

U ime Ronilačkog kluba DIVE SIDE Danijel Sokolić izrazio je zadovoljstvo provedenom akcijom, koja je postala tradicionalna budući da se održava svake godine u proljeća kada se čisti podmorje.   

 

zeljak266

Inače, eko akcije čišćenja novljanskog podmorja održavaju se svake godine u pripremi predsezone i glavne turističke sezone, kada na Rivijeru novi Vinodolski dolaze mnogobrojni gosti iz svih europskih zemalja i svijeta. Upravo čisto more, lijepe i uređene plaže, čist i uređen grad, odličan smještaj u privatnim kućama i apartmanima, dobra gastronomska ponuda te zanimljivi i raznovrsni programi privlače svake godine sve više gostiju, koji se upravo zbog tih uvjeta nerijetko vraćaju. A kada se naprave i rekonstruiraju hoteli, gostiju će biti još više, koji će uz kapacitete autokampova, resorta, upravo birati Novljansku rivijeru za svoj odmor.

Skip to content