Novosti


U NOVOM VINODOLSKOM ODRŽANA INFORMATIVNA EDUKACIJA O EUROPSKIM FONDOVIMA

U Gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog održana je informativna edukacija, u sklopu koje je tridesetak sudionika upoznato s LEADER pristupom, mjerama 202 IPARD programa te ulogom LAG-a Vinodol u razvoju ruralnog prostora. Na edukaciji se govorilo i o informacijama o EU fondovima, strateškim dokumentima EU, nacionalnom strateškom okviru i drugim relevantnim strategijama, a poneki sudionici postavljali su i pitanja, vezana za projekte.

zeljak102

Skup je otvorio mr. sc. Ivica Jerčinović, rukovoditelj LAG-a Vinodol i ravnatelj Poduzetničkog centra Vinodol, kazavši da se radionica održava za sve zainteresirane stanovnike i gospodarske subjekte, institucije te tri lokalne jednice koje pokriva PC Vinodol – gradove Novi Vinodolski, Crikvenicu i Vinodolsku općinu.

zeljak103

Među sudionicima bili su predstavnici lokalnih jedinica, Poljoprivredne zadruge Plodovi Vinodola, turističkih zajednica, dječjih vrtića i građani koji su zainteresirani za mogućnostima financiranje svojih projekata iz sredstava Europske unije.

Cilj edukacije je informirati i zainteresirati članove LAG-a te ostale poduzetnike s područja LAG-a Vinodol na promišljanje i pripremu projekata iz EU fondova na način da im se približe mogućnosti ulaganja te razumijevanje načina i sustava pripreme i provedbe projekta. Krajnji cilj je provedba Lokalne razvojne strategije LAG-a Vinodol i posljedično povećanje apsorpcije EU fondova na području LAG-a Vinodol.

zeljak104

Prikazan je sustav EU fondova u Hrvatskoj kroz mogućnosti financiranja projekata iz različitih EU fondova za sve krajnje korisnike: Europski poljoprivredni fond (EAFRD), Europski fond za ribarstvo (EMFF), Europski fond za pomorstvo i ribarstvo (EMFF), Europski fond za regionalni razvoj (ERDF) i europski socijalni fond(ESF).

Predavačice su mr. sc. Tatjana Malečić Pezelj iz Centrumpecenta i mr. sc. Marija Tufekčić iz Plavog partnera, čije su tvrtke zajedno s LAG-om Vinodol organizirale informativnu edukaciju.

zeljak105

Skip to content