Novosti


U Novom Vinodolskom održana Proljetna skupština Hrvatske udruge karnevalskih gradova

(Foto: Anto Ravlić)

Novi Vinodolski bio je u subotu, uz Općinu Vinodolsku, grad domaćin Proljetne skupštine Hrvatske udruge karnevalskih gradova.

Proljetnoj skupštini nazočili su predstavnici Bakra, Crikvenice, Korčule, Krka, Kutine, Lovrana, Opatije, Popovače, Primoštena, Rijeke, Samobora, Senja, Vrbovca, Župe dubrovačke i Županje, uz domaćine koji su imali podršku od susjeda iz Senja, na čelu s predsjednikom Hrvatske udruge karnevalista Ivanom Prpićem. Program skupštine trajao je tri dana, za kojeg je organiziran bal pod maskama i predstavljeno glasilo Hrvatski karnevalist. Skupština se održala u subotu u gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog, a goste su sa svojom “narodnom mužikon polak običaja i navade stare”, na novljanskoj placi pozdravili mali novljanski mesopustari i sopilaši. Pozdrave je uputio gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, a zapjevao je i Joso Butorac.

Nakon skupštine karnevalisti su krenuli na izlet Vinodolom, gdje su obišli Kuću Klović, bribirsku kulu, vidikovce, kaštel Drivenik i  na kraju vinograde u Pavlomiru.

Skip to content