Novosti


U NOVOM VINODOLSKOM ODRŽANO DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

U Novom Vinodolskom je, u sklopu obilježavanja Tjedna Hrvatskog Crvenog križa, održano 17. Državno natjecanje mladih HCK na kojem je sudjelovalo 120 mladih u 20 ekipa iz jedanaest županija i četrnaest gradova.

U kategoriji podmlatka pobjedu je odnijela ekipa Osnovne škole  Kmar – Kocunar, a u kategoriji mladeži ekipa Srednje škole Vladimir Gortan Buje. Drugo mjesto u kategoriji mladeži osnovnih škola zauzela je ekipa OŠ Josipa Korazca iz Slatine, a treće OŠ Marije i Line iz Umaga. U kategoriji mladeži srednjoškolaca na drugo mjesto plasirala se ekipa Antuna Matije Reljkovića iz Vinkovaca, a treće je zauzela ekipa XV. Gimnazije iz Zagreba.

Natjecanje su organizirali Hrvatski Crveni križ, Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta te Agencija za odgoj i obrazovanje, a domaćini su bili Crveni križ Grada Novog Vinodolskog i Osnovna škola Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog.

Dani Hrvatskog Crvenog križa obilježeni su u ozračju obilježavanja 135 godina humanitarnog djelovanja Crvenog križa na tlu Hrvatske, 60 godina dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 20 godina međunarodnog priznanja Hrvatskog Crvenog križa.

natj1

Skip to content