Novosti


U Novom Vinodolskom održano Državno prvenstvo mažoretkinja

Državno prvenstvo mažoretkinja održano je proteklog vikenda u Novom Vinodolskom, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, a u organizaciji Mažoret saveza Hrvatske, zajedno s Gradom Novim Vinodolskim i Turističkom zajednicom Grada Novi Vinodolski.

Sve je započelo u petak na Frankopanskom trgu, gdje su mažoretkinje započele sa svojim službenim treninzima. U subotu, neposredno prije svečanog otvorenja, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog, gospodin Velimir Piškulić, primio je organizatore, suce i predstavnice timova mažoretkinja u Gradskoj vijećnici, iskazavši dobrodošlicu uručenjem prigodnih darova.

Nakon dolaska svih timova mažoretkinja Korzom hrvatskih branitelja na Frankopanski trg, gradonačelnik Velimir Piškulić proglasio je prvenstvo otvorenim.

Na prvenstvu su se natjecale ekipe u kategorijama kadetkinja, juniorki i seniorki, koje su stigle iz Vukovara, Iloka, Pule, Nedelišča, Samobora, Rijeke, Rovinja, Varaždina i ostalih dijelova Lijepe naše.

Za vikenda je Korzom hrvatskih branitelja u Novom Vinodolskom prodefiliralo više od 850 mažoretkinja, koje su se borile za vrijedna odličja. Uz natjecanja za najbolje mažoretkinje, održalo se i natjecanje za miss mažoret prvenstva, a to je Vrbovčanka Anja Pisačić.

Subota poslijepodne bila je u znaku raznih natjecanja, uz feštu na kraju dana, dok je u nedjelju bilo proglašavanje pobjednika.

 

 

Skip to content