Novosti


U NOVOM VINODOLSKOM ODRŽANO SAVJETOVANJE PODUZETNIKA I OBRTNIKA

Jučer, 6.svibnja, Grad Novi Vinodolski je u koordinaciji s Udruženjem obrtnika Novi Vinodolski za poduzetnike i obrtnike s područja Novog Vinodolskog organizirao savjetovanje s predstavnicima inspekcijskih službi.

Savjetovanje je organizirano uslijed stupanja na snagu novog Zakona o državnom inspektoratu, a u svrhu što bolje pripreme za nadolazeću ljetnu sezonu. Predstavnici turističke, radne, porezne i sanitarne inspekcije objasnili su hoće li se nešto i što će se mijenjati, što će se kontrolirati, koje su najčešće pogreške i propusti koji se pojavljuju u poslovanju, a ujedno su odgovarali na pitanja iz različitih područja – tko smije i pod kojim okolnostima ulaziti u kuhinju, što se mora od dokumentacije držati u objektu gdje se obavlja djelatnost, što ako račun ne prolazi fiskalizaciju, smiju li se u kasi držati euri, kako prijaviti radnika iz inozemstva, smije li član obitelji raditi bez prijave i pod kojim uvjetima, te na niz drugih konkretnih pitanja iz prakse.

Uz zahvalu na odazivu, kako poduzetnicima i obrtnicima, tako i predstavnicima inspekcijskih službi, gradonačelnik je svima zaželio uspješnu sezonu uz što manje sankcija.

Skip to content