Novosti


U NOVOM VINODOLSKOM ODRŽANO ŽUPANIJSKO VATROGASNO NATJECANJE ZA ODRASLE – VATROGASNE ZAJEDNICE PRIMORSKO – GORANSKE ŽUPANIJE

Na natjecanju su sudjelovale 52 ekipe u pet kategorija. Najuspješnija je bila mlada ekipa DVD-a Sušak, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a San Marino Novi Vinodolski, a treće DVD Kraljevica. Ženska ekipa DVD – a San Marino Novi Vinodolski plasirala se na prvo mjesto u kategoriji žene A , druga je bila ekipa DVD – a Sušak, a treća DVD -a Kraljevica.

U organizaciji Vatrogasne zajednice Primorsko – goranske županije i uz domaćinstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva San Marino Novi Vinodolski, na nogometnom igralištu Bahalin u Novom Vinodolskom održano je izlučno županijsko vatrogasno natjecanje za odrasle. Na natjecanju su nastupile 52 ekipe u 5 kategorija. Domaćini su od organizatora, sudaca i sudionika dobili velike pohvale za domaćinstvo natjecanja, ali ništa manje uspješni nisu bili niti na natjecanju. Nakon što su im se prije petnaest dana u Kostreni osvajanjem prvih mjesta u županiji, na državno natjecanje plasirale ekipe mladeži, to je osvajanjem 1. mjesta u kategoriji žene -A i 2. mjesta u kategoriji muški A uspjelo i seniorima pa će DVD San Marino – Novi Vinodolski u Zadru predstavljati naš Grad i našu županiju u 4 elitne kategorije kod mladeži i kod seniora.

Najuzbudljivije bilo je u najbrojnijoj muškoj A kategoriji gdje su desetinke odlučivale o županijskim prvacima. Odlazak na državno natjecanje koje će se 6.listopada održati u Zadru bio je cilj za koji se je trebalo plasirati u prve tri ekipe. Najuspješnija i najsretnija bila je mlada ekipa DVD-a Sušak II koja je za 6 desetinki bila uspješnija od DVD-a San Marino Novi Vinodolski. Trećeplasirana je bila ekipa DVD-a Kraljevica. U kategoriji žene – A prvi put županijskim prvacima u toj kategoriji postale su članice domaćina DVD-a San Marino Novi Vinodolski ispred ekipa DVD-a Sušak i DVD-a Kraljevica.

U kategoriji žene B, najuspješnije su bile članice DVD-a Bribir ispred DVD-a Škrljevo i DVD-a Jablan. Dok je u kategoriji muški B prvo mjesto osvojila ekipa DVD-a Delnice ispred DVD-a Skrad i DVD-a Škrljevo.

Na natjecanju je nastupila i jedna ekipa u kategoriji JVP, čime je ekipa JVP Rijeka ostvarila plasman na državno natjecanje. Zanimljivost ovog natjecanja je i primat ekipa iz Primorskog djela županije što je do sada rijetko bio slučaj, pa će na Državnom natjecanju u Zadru VZ Primorsko- goranske županije predstavljati 10 ekipa iz primorskog i 3 ekipe iz goranskog dijela županije.

Prilikom otvaranja natjecanja i završnog postrojavanja natjecatelje su pozdravili pročelnik Ureda županije Branko Škrobonja, dogradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić te predstavnik HVZ i kontrolor ovog natjecanja Zlatko Orsag. Oni su uz čelnike VZ PGŽ najboljima uručili je i pokale, te im poželjeli uspješan nastup na državnom natjecanju u Zadru – navodi Velibor Topolovec, tajnik DVD-a San Marino Novi Vinodolski.

Skip to content