Novosti


U NOVOM VINODOSLKOM ODRŽAN SUSRET KUD-OVA “MORE I RAVNICA 2016.”

P5070071

U Novom Vinodolskom održan je tradicionalni Susret KUD-ova “More i ravnica 2016.” u kojem je sudjelovalo sedam kulturno – umjetničkih društava s 200 sudionika. Susret, deseti po redu, počeo je okupljanjem KUD-ova, zatim zajedničkim fotografiranjem ispred crkve sv. Filipa I Jakova te mimohodom od crkve, ulicama starog grada, uz crkvicu Sv. Trojstva, Korzom hrvatskih branitelja te nastupom na Trgu Vinodolskog zakona, a dočekali i pozdravili su i brojni članovi Vespa kluba u centru grada, koji su imali svoj susret proteklog vikenda. Brojni Novljani i gosti svaki nastup popratili su velikim pljeskom. 

P5070043

Nastupili su sljedeći KUD-ovi: KUD “Ilija Dorčić” Novi Vinodolski, KUD Josip Korzarac” Štitar, KUD “Dicmo” Dicmo, KUD “Vatroslav Lisinski” Crikvenica, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja Sinj, KUD “Bribir” iz Bribira i KUD “Rečica” Rečica.

P5070051

Skup je otvorila Đurđica Krišković, predsjednica novljanskog KUD-a “Ilija Dorčić”: – Mi, članovi KUD-a “Ilija Dorčić”, osjećamo veliko zadovoljstvo što već desetu godinu u našem gradu, u predsezonsko vrijeme, organiziramo ovu svečanost pjesme, plesa, narodnih kola Lijepe naše. Ovo je dan kada našim gradom odjekuju srčani glasovi pjevača, kada se čuju uigrani zvuci narodnih instrumenata, kada se suprotstavljaju ljepota i različitosti narodnih nošnji.

P5070115

Ovo je festival vrijednog i mukotrpnog rada ljudi koji čuvaju našu baštinu od zaborava. Kao što se šire krugovi bačenog kamenčića u more, tako i ovi susreti šire naša prijateljstva. Svake godine imamo sve više prijatelja – istakla je Đurđica Krišković, zahvalivši na podršci i pomoći Gradu Novom Vinodolskom, Centru za kulturu, Primorsko – goranskoj županiji i Turističkoj zajednici Grada Novog Vinodolskog te sponzorima i donatorima.

Program je vodila Mandalena Sokolić.

P5070059

Nakon nastupa nastavljeno je zajedničko druženje svih KUD-ova uz večeru.

 

 

Skip to content