Novosti


U OŠ IVANA MAŽURANIĆA U NOVOM VINODOLSKOM ODRŽAN PROJEKTNI DAN NA TEMU TOLERANCIJE

U OŠ Ivana Mažuranića je u ponedjeljak, 10. lipnja održan projektni dan na temu „tolerancija“.

Cilj projekta je razviti svijest učenika i svih drugih ljudi  o važnosti tolerancije u životu, poštivanju različitosti i uvažavanja tuđih mišljenja i stavova.

U projektnom danu sudjelovali su svi učenici od prvog do osmog razreda zajedno sa svojim učiteljima. Kroz čitav projekt proteže se jedan zajednički motiv, a to su ribice izrađene na različite načine pod motom: Svi smo mi različiti kao ribice, ali plivamo zajedno! Osmišljene su i razne aktivnosti pa je tako projektni dan započeo sportskim igrama na igralištu ispred škole, nakon toga učenici razredne nastave dijelili su svoje afirmativne poruke svojim sugrađanima. U isto vrijeme učenici predmetne nastave svojim vrijednim i maštovitim rukama oslikavali su klupe, stolice i palete, u dvorištu su oslikane društvene igre Školica i Čovječe ne ljuti se, pisani su sastavci na temu tolerancije, ljubavi i različitosti. Sa svojim učiteljicama učenici Likovne i Povijesne grupe strpljivo su i marljivo izrađivali mural (4.00 x 2.50 m) napravljen od 620 korištenih CD-a. Također je izrađen i video i strip s porukama o toleranciji. Te iste poruke prevedene su na njemački i engleski jezik i od njih je napravljeno drvo s porukama na listovima. Izrađen je i brod od kartona s ribicama koje prenose poruke o toleranciji. Posebni razredni odjel prigodno je ukrasio hol škole.

Svečanost je završila priredbom koju je pripremio školski zbor Mažuranići i nastupom nove plesne skupine „Vallis“   te razgledavanjem svih radova izloženih u dvorištu i unutrašnjosti škole.

 

 

Skip to content