Novosti


U POVODU 16. TRAVNJA, DANA OSLOBOĐENJA NOVOG VINODOLSKOG, POLOŽENO CVIJEĆE I ZAPALJENE SVIJEĆE NA SPOMEN OBILJEŽJA

U povodu 16. travnja, Dana oslobođenja Novog Vinodolskog, danas je na spomen obilježja iz NOB -e i Domovinskog rata položeno cvijeće i zapaljene svijeće te minutom šutnje odana počast svim poginulim borcima iz NOB-a i braniteljima iz Domovinskog rata.

zeljak300

Cvijeće i svijeće su položili gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković, predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić, predsjednica Udruge antifašističkih boraca Zdanka Vukelić te predsjednici udruga proizašlih iz Domovinskog rata Ivan Polić i Marinko Buljat.

zeljak301

Na odavanju počasti bili su i zamjenik gradonačelnika Velimir Piškulić, novljanski župnik vlč. Hrvoje Hodak, djelatnici Gradske uprave i članovi Udruge antifašističkih boraca.

zeljak302

Cvijeće je položeno i su zapaljene svijeće u holu Gradske uprave ispred spomen ploča poginulim borcima u NOB-u i poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a gradonačelnik Oleg Butković, nakon riječi sjećanja na njih, pozvao je sve nazočne da im minutom šutnje odaju počast.

zeljak303

Nakon toga, položeno je cvijeće i zapaljene svijeće ispred spomenika iz NOR-a u centru Novog Vinodolskog, na Partizanskom groblju u Novom, ispred Centralnog križa na gradskom groblju, ispred spomen biste narodnog heroja Slaviše Vajnera Čiće Romanijskog te na spomen obilježja u Povilama, Krmpotskoj Ruci, Gornjim Krmpotama, Donjem Zagonu, Ledenicama i Bateru.

zeljak304

Skip to content