Novosti


U POVODU 23. OBLJETNICE 155. BRIGADE HRVATSKE VOJSKE POLOŽENI VIJENCI NA SREDIŠNJE KRIŽEVE GRADSKIH GROBALJA I ODANA POČASTI MINUTOM ŠUTNJE POGINULIM I UMRLIM HRVATSKIM BRANITELJIMA

U povodu 23. obljetnice osnivanja 155. brigade Hrvatske vojske članovi Hrvatskog časničkog zbora Vinodol položili su cvijeće na grob zapovjednika brigade Ivana Manestra u Dramlju te mu odali počast minutom šutnje. Vijenci i svijeće su položeni i ispred središnjih križeva  u grobljima u Dramlju, Crikvenici, Bribiru i Novom Vinodolskom. Tom prigodom predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Vinodol Ivica Crnić pozvao je nazočne članove Zbora da minutom šutnje odaju počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima 155. brigade te svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, koji su dali svoje živote za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Inače, 155. brigada Hrvatske vojske, zvana i „Crikvenička brigada“ u svom sastavu imala je branitelje s područja bivše Općine Crikvenica, odnosno s područja gradova Crikvenica, Novi Vinodolski,  Vinodolske općine te gradova Senja i Opatije, a svoj ratni put u Domovinskom ratu imala je na ratištima u Lici.

155.brig.2

Skip to content