Novosti


U POVODU BLAGDANA SVIH SVETIH POLOŽENO CVIJEĆE I ZAPALJENE SVIJEĆE NA SPOMEN OBILJEŽJA

PA300004

U povodu blagdana Svih svetih, 1. studenog, zajednička delegacija Grada Novog Vinodolskog i udruga iz Domovinskog rata i NOR-a položila je cvijeće i zapalila svijeće na spomen obilježja za sve poginule i umrle koji su svoje živote dali za domovinu Hrvatsku. Zamjenik gradonačelnika Velimir Piškulić kazao je da se s pijetetom prisjećamo svih poginulih i umrlih za domovinu Hrvatsku te pozvao nazočne da im minutom šutnje odaju počast ispred spomen ploča poginulih u NOR-u i Domovinskom ratu u holu Gradske uprave, a vlč. Jaroslaw Wilczynski, župnik iz Klenovice, Ledenica i Zagona predvodio je molitvu.

PA300007

Počast umrlima i poginulima odana je i ispred spomenika NOR-a u centru Novog Vinodolskog, gdje su svijeće i cvijeće položili predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić i Zdenka Vukelić, predsjednica Udruge antifašističkih boraca i antifašista. Cvijeće i zapaljene svijeće su ispred središnjeg križa u Gradskom groblju, gdje je vlč. Wilczynski predvodio molitvu te na Partizanskom groblju i ispred spomen biste Slaviše Vajnera Čiče.

PA300014

Inače, sva groblja na području Grada Novog Vinodolskog već su uređena, mnogi građani pohode grobove svojih najbližih te im odaju počast, polažu cvijeće i pale svijeće.

PA300016

Skip to content