Novosti


U POVODU DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE, 22. LIPNJA, POLOŽENO CVIJEĆE I ZAPALJENE SVIJEĆE NA SPOMEN OBILJEŽJA IZ NOB-A

P6190006

U povodu Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, zajednička delegacija Grada Novog Vinodolskog, na čelu s  gradonačelnikom Olegom  Butkovićem, predsjednikom Gradskog vijeća Nevenom Pavelićem, dogradonačelnikom Velimirom Piškulićem te Udruge antifašističkih boraca i antifašista, na čelu s predsjednicom Zdenkom Vukelić, položila je cvijeće i zapalila svijeće na spomen obilježja iz NOB-e i Domovinskog rata te minutom šutnje odala počast svima koji su poginuli za domovinu Hrvatsku u NOR-u i Domovinskom ratu.

P6190008

Cvijeće i svijeće položeni su u holu Gradske uprave ispred spomen ploča iz NOB-e i Domovinskog rata, ispred spomenika nepoznatom partizanu u centru Novog Vinodolskog, na Partizanskom groblju i ispred centralnog križa u Gradskom groblju, ispred spomen biste narodnog heroja Slaviše Vajnera Čiče te ispred spomen obilježja iz NOB-e u Povilama, Klenovici, Krmpotama, Donjem Zagonu, Ledenicama i Bateru.

P6190012

Dan antifašističke borbe obilježit će se tradicionalno za crikveničko – vinodolski kraj  na Lukovu u ponedjeljak, 22. lipnja.

Gradonačelnik Oleg Butković i predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić čestitaju stanovnicima Grada Novog Vinodolskog i Republike Hrvatske Dan antifašističke borbe, 22. lipanj.

 

Skip to content