Novosti


U POVODU DANA NOVOG VINODOLSKOG I BLAGDANA SV. FILIPA I JAKOVA BOGAT VIŠEDNEVNI PROGRAM

U povodu Dana Novog Vinodolskog i blagdana sv. Filipa i Jakova – zaštitnika Novog Vinodolskog – 1. svibnja, pripremljen je zanimljiv i bogat program od 28. travnja do 2. svibnja, koji počinje humanitarnom izložbom fotografija autora iz Novog Vinodolskog pod nazivom Novi u objektivu. Izložba će biti otvorena 28. travnja u Gradskoj galeriji Turnac u 17 sati.

novi u objektivua3

Open Bike Event – tradicionalni susret bikera – održat će se od 29. travnja do 1. svibnja. U petak, 29. travnja, motoristi iz Hrvatske i inozemstva okupit će se u gradskoj luci gdje će ih dočekati piće dobrodošlice uz zabavni progarm. U subotu, 30. travnja, bit će održan tradicionalni moto defile, panoramska vožnja brodom, Mortadela cup, Moto igre, koncert Psihomodo Popa, DJ Rabbit i Striptease, a u nedjelju, 1. svibnja, kada motoristi odlaze dočekat će ih slatki doručak. 

bikeri

U nedjelju, 1. svibnja u 9.30 sati krenut će procesija od crkvice Sv. Trojice do crkve Sv. Filipa i Jakova u kojoj će se u 10 sati održati prva pričest i sveta misa. Također, u nedjelju, 1. svibnja, bit će održan sajam raznolikog cvijeća na Frankopanskom trgu od 8 do 18 sati pod nazivom Cvjetna priča Novog Vinodolskog.

cvjet1

Od 29. travnja do 1. svibnja od 11 do 22 sata u Novom Vinodolskom će se održati Dani novljanske kuhinje i žlahtine. Svi zainteresirani moći će u restoranima koji sudjeluju u programu po promotivnim cijenama isprobati vrhunsku novljansku kuhinju i žlahtinu po promotivnim cijenama. Cijena menija je 90 kuna, a butelja žlahtine od 0,70 po 70 kuna. U programu sudjeluju sljedeći restorani: Pizzeria Nava, Bistro Mirakul, Gastro Teatro,  Bistro Garfild, Slatko i gorko d.o.o Studec, Ugostiteljski obrt Tomas, Antika, Bistro Lido, Konoba Kore, Adria, Pivnica Nill (samo žlahtina).

Dani novljanske kuhinje

U ponedjeljak, 2. svibnja, bit će predstavljena knjiga Brune Šimleše u Narodnoj čitaonici i knjižnici Novi Vinodolski, u 20 sati.

simlesa1

Skip to content