Novosti


U POVODU DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI CVIJEĆE I SVIJEĆE NA GROBOVIMA POGINULIH BRANITELJA U DOMOVINSKOM RATU

dan dom1

U povodu 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Oleg Butković, predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić, u nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja u Domovinskom ratu iz Novog Vinodolskog, članova Gradskog vijeća, braniteljskih udruga, predsjednice Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Novog Vinodolskog Zdenke Vukelić, načelnika Policijske postaje Crikvenica Damira Wolfa te zaposlenika Gradske uprave, odali su minutom šutnje počast poginulim braniteljima iz Novog Vinodolskog te položili cvijeće i zapalili svijeće ispred spomen ploča poginulih u Domovinskom ratu i NOR-u u holu Gradske uprave.

dan dom3

Oleg Butković je tom prilikom rekao kako se ponosom i zahvalnošću sjećamo svih poginulih u Domovinskom ratu, koji su dali svoje živote za neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku, kao i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, čiji je doprinost bio nemjerljiv u ostvarivanju slobodne i neovisne Hrvatske. Zajedničku molitvu za sve poginule je predvodio klenovarski župnik vlč. Matija Žugaj.

dan dom2

Cvijeće i svijeće položeni su i ispred središnjeg križa u Gradskom groblju te na grobove poginulih novljanskih branitelja u Domovinskom ratu Velimira Bažoka, Vanje Dražića, Denisa Mataije, Alenka Smolčića, Zdravka Špalja i Franje Vlašića, a zajedničke molitve na njihovim grobovima predvodio je također vlč. Matija Žugaj.

dan dom5

Skip to content