Novosti


U POVODU OBILJEŽAVANJA BLAGDANA SVIH SVETIH TRADICIONALNO POLAGANJE CVIJEĆA I PALJENJE SVIJEĆA

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih, zajednička delegacija koju su predvodili gradonačelnik Velimir Piškulić, zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković, predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić, predstavnik Grada Dino Stošić, predsjednica Udruge antifašističkih boraca i antifašista Zdenka Vukelić, predstavnici braniteljskih udruga Marinko Buljat i Ivan Polić te velečasni Mario Frlan položila je cvijeće i zapalila svijeće ispred spomen ploča poginulih Novljana u Domovinskom ratu i Narodnom oslobodilačkom ratu u holu Gradske uprave.

   

Predsjednik gradskog vijeća Neven Pavelić rekao je kako su se svi oni borili za slobodnu domovinu Hrvatsku te pozvao nazočne da im minutom šutnje odaju počast. Cvijeće i svijeće zapaljene su i ispred spomenika NOR-a u centru Novog Vinodolskog, na Partizanskom groblju, ispred središnjeg križa na Gradskom groblju te je minutom šutnje odana počast svim poginulim i umrlim.

Delegacija je obišla grobove poginulih Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, gdje je minutom šutnje iskazana počast, a predstavnici braniteljskih udruga s područja grada Novog Vinodolskog i Crikvenice zapalili su svijeće i položili cvijeće.  Tako je odana počast bivšem gradonačelniku Milivoju Vidmaru, te ostalim braniteljima Velimiru Bažoku, Vanji Dražiću, Antonu Mataiji i Alenku Smolčiću.

 

Skip to content