Novosti


U POVODU VALENTINOVA U GRADSKOJ GALERIJI TURNAC OTVORENA IZLOŽBA SLIKA IVANA BALAŽEVIĆA

IZLOZBA2

U povodu Valentinova – Dana zaljubljenih u Gradskoj galeriji Turnac u Novom Vinodolskom 12. veljače otvorena je izložba slika akademskog slikara i grafičara Ivana Balaževića. Na temu ljubavi, nježnosti i erotike Balažević je izložio šesnaest slika u kombiniranoj tehnici akril i ulje te pastela.

IZLOZBA5

Posjetitelji su sa zanimanjem razgledali izložbu te su se sa svih strana mogli čuti komentari o ljepoti izloženih slika i porukama koje su slale – nježnosti i ljubavi. Izložba je otvorena do nedjelje 15. veljače.

IZLOZBA3

U opuštenoj atmosferi Balažević je rekao da se večeras Valentinovo obilježava i poezijom i pjesmom te “ljubavnim vinom”. Tako je Barbara Kalanj Butković, ravnateljica Narodne čitaonice i knjižnice Novi Vinodolski čitala ljubavne stihove Luke Paljetka iz njegove najnovije  knjige poezije “Tisuću šiba preko usta”, koju je izdalo Društvo dubrovačkih pisaca krajem 2014. godine. Svojim prekrasnim tenorom Joso Butorac je upotpunio atmosferu pjevajući popularne ljubave pjesme.

IZLOZBA4

Vinarija Pavlomir u povodu Valentiova i Balaževićeve izložbe promovirala je novo desertno vino žuti muškat koje je nedavno osvojilo zlatnu medalju na vinarskoj smotri Vinistri. Vino je predstavio Miroslav Palinkaš, direktor Vinarije Pavlomir, kazavši da je riječ o vinu nastalom iz sušenih bobica grožđa, slatkastog okusa, što su posjetitelji osjetili kušajući ga. To vino je proizvedeno u manjim količinama, zbog čega je punjeno u manje vitke boce.

IZLOZBA6

Budući da je vrijeme mesopusta, večer su upotpunili na kraju i novljanski mesopustari koji su došli u galeriju maškarani uz svirku i pjesmu.

Skip to content