Novosti


U VINOGRADIMA PAAVLOMIRA ODRŽANO PRVO NATJECANJE ZA RUŽICU VINODOLA 2013.

Dvanaest lijepih mladih djevojaka iz Novog Vinodolskog, Bribira, Kastva, Zagreba, Povila natjecalo se u vinogradima Pavlomira za Ružicu Vinodola 2013. Natjecanja se nastavljaju večeras (petak) i sutra (subota) u Starom Gradu u Novom Vinodolskom, kada će u 23 sata biti proglašena Ružica Vinodola 2013. uz vatromet. U petak i subotu u Novom se održava sajam autohtnih proizvoda.

ruzica14

Inače, svake godine prva natjecateljska noć održava se u sklopu Noći vina u vinogradima Pavlomira. Djevojke su u pratnji mladića iz vinograda dopraćene na pozornicu, gdje su ih  pozdravila dvojica mladih novljanskih sopilaša, a proglas o početku trgadbe – berbe grožđa – pročitao je Anton Deranja – Tončić. Kulturno – zabavna manifestacija Ružica Vinodola održava se već deset godina. 

ruziica11

No, ni bura, koja je puhala u petak navečer, nije omela djevojke odjevene u stilizirane vinodolske nošnje u natjecanju u tri discipline – nošenju grožđa iz vinograda, ručnom i nožnom mašćenju grožđa (gnječenju grožđa). Strogi suci, također odjeveni u stilizirane odore, mjerili su koliko je vina poteklo nakon mašćenja, žiri, na čijem čelu je bila Iris Bruketa, direktorica Ureda Turističke zajednice Vinodolske općine, sve je to budno pratio. Program je vodio kao i svake godine duhoviti Davor Jurkotić, a za glazbeni dio pobrinuo se estradni umjetnik Joso Butorac i grupa Trend. Svoj nastup imao je i mladi novljanski bend “Novi”.

Brojni posjetitelji bodrili su natjecateljice, koje su dale sve od sebe kako bi postigle što bolji rezultat.

ruzica12

Osim zabavnih natjecanja, posjetitelji su uživali u vinima proizvedenim iz grožđa u Pavlomiru te u gastronomskim delicijama. U organizaciji zahtjevnog natjecanja sudjelovali su i članovi Udruge prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola iz Novog Vinodolskog.

Organizatori Ružice su turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine, pod pokroviteljstvom Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine  Pavlomira d.o.o. Katarina Line iz Opatije, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Kvarnera. Domaćini su bili novljanski gradonačelnik Oleg Butković i vinodolski načelnik Ivica Crnić.

Skip to content