Novosti


U VINOGRADIMA PAVLOMIRA ODRŽANO DRUŽENJE ČELNIKA TURISTIČKIH ZAJEDNICA

U idiličnom ambijentu vinograda u Pavlomiru održano je druženje čelnika turističkih zajednica s područja PGŽ i Kvarnera, na kojemu je  analizirana dosadašnja ovogodišnja turistička sezona  te razmatrane mogućnosti daljnje suradnje i unapređenja gospodarstva u sklopu hotelijersko – turističkih djelatnosti na Kvarneru i Primorsko – goranskoj županiji.

P9110130

Susretu čelnika nazočili su Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera, članovi Koordinacije turističkih zajednica te čelnici triju susjednih TZ-a, domaćini susreta Vladimir Butković, TZ Novi Vinodolski, Marijana Biondić, TZ Crikvenice i Alenka Spoja, TZ Vinodolske općine.

P9110126

Direktor Vinarije Pavlomir Miroslav Palinkaš upoznao ih je s rezultatima ovogodišnje berbe grožđa, prezentirao vinski podrum, vinariju, preradu grožđa te s kvalitetnim vrhunskim vinima koja se proizvode iz grožđa u vinogradima Pavlomira, među kojima je i jedini vrhunski pjenušac u Hrvatskoj pod nazivom “1288”, načinjen iz grožđa chardonnay, pinota bijelog i autohtone žlahtine.

P9110128

Inače, vinogradi u Pavlomiru protežu se na tridesetak hektara. U njima raste 140 tisuća trsova vinove loze, različitih sorti – autohtone žlahtine, chardonnaya, pinota bijelog, muškata žutog, frankovke i caberneta sauvignona. Druženje je nastavljeno u vinogradima. Neki su čelnici TZ-a kratko sudjelovali i u berbi grožđa, gdje ih je Palinkaš educirao o berbi grožđa, a  neki, koji dosad nisu posjetili Pavlomir, izjavili su da su ugodno iznenađeni vinogradima i vrhunskim vinima koja su degustirali.

P9110133

 

Skip to content