Novosti


U VINOGRADIMA PAVLOMIRA ODRŽANO PRVO NATJECANJE ZA RUŽICU VINODOLA 2015.

 MG 0709

U vinogradima Pavlomira, na “Noći vina u Pavlomiru” održano je prvo natjecanje za Ružicu Vinodola 2015. Natjecalo se četrnaest mladih djevojaka u vinogradarskim vještinama – nošenju grožđa u košari iz vinograda, ručno i nožno mašćenje grožđa, što je brojna publika s oduševljenjem pratila. Kandidatkinje su se predstavile prvi put 7. kolovoza u Bribiru.

Voditelji programa bili su Iva Vavan i Joso Krmpotić, a u glazbenom programu nastupila je grupa Trend i gosti iz Tavankuta.

Ove godine za Ružicu Vinodola natječu se Valentina Tikvicki iz Tavankuta, Dea Karamarko iz Zagreba/Bribira, Bojana Jakovčević iz Tavankuta, Marcela Lončarić iz Velike Gorice, Jelena Grbić iz Bribira, Marta Mataija iz Novog Vinodolskog, Helena Smolčić iz Novog Vinodolskog, Sanda Tonković iz Novog Vinodolskog, Antonia Šegulja iz Jadranova, Ema Sušanj iz Viškova, Stella Draginić iz Ledenica, Iris Preden iz Novog Vinodolskog i Cyntia Guganović iz Neumünstera iz Njemačke. 

 MG 0714

Večeras (petak, 14. kolovoza) će se kandidatkinje za Ružicu Vinodola  natjecati u vinarskim vještinama na Precrikvi u Starom gradu u Novom Vinodolskom. Prije toga će Ružice u pratnji mladića s bakljama prodefilirati Korzom hrvatskih branitelja, preko Frankopanskog trga do Precrikve.

Na Trgu Vinodolskog zakona i Frankopanskom trgu održat će se tradicionalni sajam vina, ekoloških i ručno izrađenih proizvoda, svirat će akustična glazba, u ponudi će biti jela naših starih, igre i folklor. Sajam se održava i sutra navečer (subota, 15. kolovoza), kada će Ružice ponovo proći Korzom hrvatskih branitelja, Frankopankim trgom do Precrikve, gdje će se održati završno natjecanje za Ružicu Vinodola 2015.  s početkom u 21 sat. U 23 sata na Frankopanskom trgu bit će proglašena Ružica Vinodola 2015.

Skip to content