Novosti


U ZAKLADU ANA RUKAVINA PRIDRUŽILO SE U NOVOM VINODOLSKOM POTENCIJALNIH 17 DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVOTVORNIH MATIČNIH STANICA

Ana Rukavina Logo 232x150

U akciji upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Novom Vinodolskom pridružilo se 17 potencijalnih darivatelja. Akciju upisa organizira Zaklada Ana Rukavina, a u Novom Vinodolskom održana je na inicijativu Maria Kevrića i  Borisa Turjaka, ravnatelja Osnovne škole Ivana Mažuranića, koji su ovom akcijom željeli potaknuti sugrađane da pomognu oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.
Zaklada Ana Rukavina zahvaljuje organizatorima na pozivu te svima koji su 13. lipnja pridružili u Novom kako bi pomogli svima koji čekaju svoju priliku za ozdravljenje.
Poruka svake akcije upisa u Registar je lijek je u nama. Njime zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 51.574 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 62 oboljele osobe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Skip to content