Novosti


UDRUGA PČELARA: Održano predavanje na temu “Diverzifikacija pčelarske proizvodnje za novljanske pčelare”


Pčelarska udruga Grada Novi Vinodolski organizator je pčelarske škole u sklopu koje je održano zanimljivo predavanje profesora Frangena o diverzifikaciji pčelarske proizvodnje. Predavanje je bilo namijenjeno svim zainteresiranim pčelarima s područja gradova Novi Vinodolski i Crikvenica, te općine Vinodolske.  Profesor Dario Frangen, ravnatelj učilišta Apis za obrazovanje odraslih govorio je o proizvodima, izuzev meda, koje proizvode pčele, a koji se premalo ili gotovo uopće ne proizvode u Hrvatskoj. Riječi je bilo o pčelinjem vosku, peludu, propolisu, matičnoj mliječi i pčelinjem otrovu. Osim toga predstavljene su mogućnosti razvoja turističke i zdravstvene ponude kroz apiterapije i specijalne sobe i inhalatore.

Pčelarsku školu, koja se održava u listopadu i studenome, organizirala je Udruga pčelara Grada Novi Vinodolski, u suradnji s učilištem za obrazovanje odraslih Apis, te uz financijsku pomoć Grada Novog Vinodolskog. Školu pohađaju 24 pčelara s područja gradova Novi Vinodolski i Crikvenica te općine Vinodolske.

Pčelarska udruga grada Novog Vinodolskog, u kojoj ponosno ističu da se pčele i med spominju još u Vinodolskom zakonu iz 1288., okuplja šezdesetak članova, pčelara i zaljubljenika u pčele i proizvodnju meda, s područja Grada Novog Vinodolskog, Crikvenice i općine Vinodolske.

GALERIJA SLIKA: 

Skip to content