Novosti


Ultra-brza širokopojasna infrastruktura uskoro i na području Novog Vinodolskog

Nakon višegodišnje pripreme dokumentacije za omogućavanje izgradnje širokopojasne infrastrukture na području Grada Novog Vinodolskog te iskazanog komercijalnog interesa od strane tvrtke RUNE Crow d.o.o. tijekom javne rasprave koju je Grad Novi Vinodolski raspisao sada već daleke 2017. godine, ovim putem obavještavamo građane da je njena izgradnja pri samome kraju te da se za neke dijelove grada, uključujući i okolna naselja već može zatražiti izrada svjetlovodnog (optičkog) priključka, čime se značajno povećava kvaliteta pristupa internetu te ostalim uslugama koje nude tržišni operatori.

Rural Network Project (RUNE) pokrenut je s ciljem osiguranja brze ultra-brze širokopojasne svjetlovodne infrastrukture za korisnike Hrvatske (Primorsko – Goranske  i Istarske županije) i Slovenije. Kroz povezivanje na novu svjetlovodnu pristupnu mrežu omogućuju se brzine veće od 1Gbps, krajnji korisnik bira neovisnog operatora – pružatelja usluga, koji je cijenom i kvalitetom usluge za njega najpovoljniji.

Spajanje Vašeg doma na svjetlovodnu infrastrukturu vrlo je jednostavno, te se sastoji od nekoliko koraka;

  • Provjera je li Vaša adresa u obuhvatu projekta.
  • Ispunjenje zahtjeva za spajanje na svjetlovodnu infrastrukturu.
  • U slučaju zgrade sa tri ili više stambenih jedinica, ishoditi odobrenje suvlasnika koji imaju više od 50% suvlasničkih udjela za izvođenje kućne svjetlovodne infrastrukture.
  • Preuzete i ispunjene dokumente isprintati, potpisati, fotografirati /skenirati te učitati (upload-ati) putem web-a.
  • Dogovoriti potrebne detalje oko priključka s tehničkom službom koja će Vas kontaktirati po zaprimanju dokumenata i evidentiranja uplate.

Sve navedene korake možete provesti na https://www.ruralnetwork.eu/hr/ ili kontaktirati naše prodajne predstavnike koji će Vam pomoći u ispunjavanju dokumentacije, dogovora s tehničkom službom, odabirom operatera.

Koliko se naplaćuje uvođenje svjetlovodnog priključka, što je sve uključeno u cijenu?

Za priključenje na RUNE svjetlovodnu infrastrukturu i izradu unutarnje instalacije obračunava se jednokratni iznos od 750,00 kn (s uključenim porezom na dodanu vrijednost koji se plaća po predračunu (prije početka radova) te uključuje:

  • Ugradnju svjetlovodnog kabela od ulaza u stan do mjesta svjetlovodne utičnice u vašim prostorijama (duljine do 10 m i dva proboja).
  • Montažu svjetlovodne utičnice te zaključenje svjetlovodnog kabela.
  • Mjerenje svjetlovodne niti.
  • Ugradnju i spajanje svjetlovodnog mrežnog uređaja (ONT).
  • Testiranje veze.

 

 

 

Skip to content