Novosti


Uobličavanje kulturnog identiteta i njegovi nosioci

Novije vrijeme, tj. kraj 19. i početkom 20. stoljeća, na novljanskom području dalo je izazovan impuls arhitekturi na građevinama u Novom Vinodolskom, posebice tijekom svojevrsne turističke ekspanzije između dva svjetska rata.

2. srpnja – 10.rujna 2004. u Gradskoj galeriji T U R N A C

2. srpnja – 12. srpnja 2004. Ranko Dokmanović – fotografije

Ranko Dokmanović (Rijeka, 1951.); živi i radi u Kostreni kao profesionalni fotograf slobodne profesije. Višestruko je nagrađivan autor koji potpisuje značajan broj autorskih monografija. Iza njega je trideset godina dugo i iznimno plodno umjetničko stvaralaštvo.

14. srpnja – 24. srpnja 2004. 10 + 10 slikara – međunarodna izložba na kojoj sudjeluju: A. Cadamuro i A. De Locatelli iz Italije, A. Mazoy i L. Rapela iz Engleske, B. Zaplatil i E. Tutta iz Slovenije, F. Berger i R. Primig iz Austrije, te B. Paladin i Z. Milić iz Hrvatske.

Ovaj projekt združuje deset likovnih stvaratelja, slikara i kipara iz pet država sa svrhom da suradnjom prodube duhovno zajedništvo, ojačaju ga kroz kreativnost. Time njihova djela postaju trajni spomenici uzvišene umjetničke misije odaslane širokoj zajednici u želji da ojača moralne vrijednosti.

25. srpnja – 6. kolovoza Ivan Balažević – slike

Ivan Balažević ( 1949. Tavankut); akademski je slikar, slobodni likovni umjetnik izrazitog senzibiliteta koji se uz slikarstvo bavi scenografijom, ilustracijom i grafičkim oblikovanjem. Ima stotinjak samostalnih izložbi i preko stotinu skupnih u Hrvatskoj i inozemstvu. Višestruko je nagrađivan za svoj rad. Član je HDLUR-a, ULUPUH-a i HZSU-a.

7. kolovoza – 17. kolovoza Diana Sokolić – crteži

Diana Sokolić (Rijeka, 1959.); diplomirala je na slikarskom odjelu Akadamije Likovnih umjetnosti u Zagrebu. Članica je HDLU-a i HZSU-a, a samostalno izlaže od 1981. godine. Živi i radi u Zagrebu.

19.kolovoza – 28. kolovoza “Bakhov pir” Vesna Barbieri – keramike, Dunja Demartini – crteži

Vesna Barbieri (Metković, 1967.); keramičarka je koja je učila kod jednog od najvećih europskih majstora za porculan, prof. Gustava Weißa. Izlaže od 1997. godine, a živi i djeluje u Opatiji.

Dunja Demartini ( Rijeka, 1957.); diplomirala je grafiku na Pedagoškom fakultetu u Rijeci,a do sada je priredila zapažen broj izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Rijeci.

29. kolovoza – 10. rujna Andrea Pavetić – Be creative

Andrea Pavetić (Zagreb, 1966.); diplomirala je na ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te na Akademiji likovnih umjetnosti na Nadstavničkom odsjeku u klasi prof. M. Vuce. Članica je HDLU-a i HZSU-a, a radi kao viši asistent u zavodu za dizajn i projektiranje tekstila na Tekstilno – tehnološkom fakultetu. Živi u Zagrebu.

Skip to content