Novosti


USKORO KREĆE REALIZACIJA PROJEKTA „DOGRADNJA  LUKE U POVILAMA“

Jučer, 21. veljače 2019., u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisani su Sporazumi vrijedni 80 milijuna kuna kojima će se izgraditi i sanirati ukupno 13 luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja.

Među odabranim projektima nalazi se i projekt dogradnje luke u Povilama.

„Ovo je vrlo značajan projekt za malo mjesto pored Novog Vinodolskog, koje se uslijed jakih nevremena na moru često našlo izloženo štetama. Tako je bilo i za vrijeme zadnjeg jakog juga na Kvarneru, kada su mnogi gradovi pretrpjeli štetu, i u Povilama je srušen mali lukobran.“ – ističe zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković.

Nositelj projekta dogradnje je Županijska lučka uprava Novi Vinodolski. Projekt je podijeljen u dvije faze. Vrijednost prve faze iznosi 9 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo 8 milijuna kuna, a Primorsko-goranska županija 1 milijun kuna.

Po okončanom postupku javne nabave, odabran je  izvođača radova – tvrtka Sun Adria iz Rijeke, a potpisivanje ugovora  između Ministarstva, Primorsko-goranske županije, Županijske lučke uprave Novi Vinodolski i izvođača radova, održat će se 1.ožujka kada će ujedno otpočeti radovi na projektu.

Ukupna vrijednost projekta dogradnje je 19 mil kn. Izrada projektne dokumentacije iznosila je 400 tisuća kuna koje su u omjeru 50-50% osigurali Primorsko-goranska županija  i Grad Novi Vinodolski.

 

Skip to content