Novosti


USPJEŠNA AKCIJA ČIŠĆENJA OKOLIŠA ODLAGALIŠTA NEOPASNOG OTPADA “DUPLJA”- SKUPLJENO 800 VELIKIH VREĆA OTPADA

zeljak288

Uspješno je u subotu prije podne provedena ekološka akcija čišćenja okoliša odlagališta neopasnog otpada “Duplja”, u zelenom zaleđu Novog Vinodolskog. U akciji je sudjelovalo 150 sudionika.

zeljak296

Sudjelovali su: djelatnici Grada Novog Vinodolskog, KTD Vodovoda Žrnovnica, KTD Ivanja, Poduzetničkog centra “Vinodol”, Narodnog muzeja i galerije, Narodne čitaonice i knjižnice, Centra za kulturu, Dječjeg vrtića Fijolica i Dobrovoljnog vatrogasnog društva San Marino Novi Vinodolski.

zeljak289

Čistilo se veliko i široko područje ispred, iza i do deponije Duplja, ponajviše od najlon vrećica koje je jaki vjetar s Duplje “prosuo” tim područjem, čak i do Novog Vinodolskog.

zeljak286

Skupljeno je 800 velikih vreća otpada, koje su po strmom, kamenitom i grmovitom terenu nosili sudionici do ceste, gdje su tovarene u kamione i odmah odvožene na deponij Kargač, s kojeg će dalje biti zbrinute.

zeljak291

Akcija je bila dobro pripremljena i koordinirana te je teren nakon čišćenja ostao čist, bez vrećica i ostalog otpada, što je prije akcije davalo vrlo ružnu sliku.

zeljak297

zeljak295

Tim više, što se to područje nalazi uz prometnicu prema Bribiru i Zagonu te prema obližnjim vidikovcima “Oči Vinodola”.

zeljak293

Koordinatori akcije čišćenja bili su Josip Ligatić, voditelj Odlagališta neopasnog otpada “Duplja” i Velibor Topolovec, tajnik DVD-a San Marino Novi Vinodolski.

zeljak292

zeljak294

zeljak299

zeljak298

Zadovoljstvo dobro provedenom akcijom iskazali su gradonačelnik Oleg Butković, direktor KTD Ivanja Alen Bruketa, direktor KTD Vodovoda Žrnovnica Igor Uremović, tajnik DVD-a Velibor Topolovec, koji su također, s sa djelatnicima i direktorima gradskih institucija sudjelovali u toj ekološkoj akciji.

Skip to content