Novosti


USPJEŠNA TURISTIČKA SEZONA NA RIVIJERI NOVI VINODOLSKI

Dugo, vrlo toplo ljeto rezultiralo je i velikim posjetom i boravkom turista na Rivijeri Novi Vinodolski, koja je ove godine ponudila visok standard uređenja svih priobalnih mjesta, kvalitetne smještajne kapacitete i izuzetno dobar program kulturnih, zabavnih i sportskih događanja te tradicionalno dobru i zanimljivu gastronomsku ponudu. O ocjenama sezone Vladimir Butković, direktor Turističkog ureda TZ Grada Novog Vinodolskog kaže: – Prema dosadašnjim statističkim rezultatima ovogodišnja turistička sezona bila je vrlo dobra, na razini prošle godine. Naravno, s optimizmom gledamo na mjesec rujan i popunjenost naših smještajnih kapaciteta, tako da bi konačan rezultat trebao biti za dva posto bolji u odnosu na prošlu godinu, što se tiče turističkih noćenja. Mislimo da su naši turisti i gosti ove godine uživali u raznovrsnosti i  kvaliteti naših plaža, iako se osjeća nedostatak plažnih prostora. Također, gastro ponuda je bila na zavidnoj razini, a čistoća, urednost, kao i hortikulturno uređenje na vrlo visokom nivou.

sezona1

Turistički djelatnici, ne samo Novog Vinodolskog, već i Klenovice i Povila te zaobalja činili su iznimne napore da gosti s područja Rivijere Novi Vinodolski ponesu pozitivne dojmove i požele se dogodine vratiti.

– Opća je ocjena, dodaje Butković, da smo našim gostima ove godine ponudili izuzetno bogat, raznovrstan i kvalitetan program manifestacija kako možda nikad do sada. Naravno, tu se moramo zahvaliti svim institucijama kulture na nivou Grada kao i mnogobrojnim udrugama i pojedincima, bez čije se kreativnosti ovakav program ne bi mogao realizirati.

vlado1

U kolovozu je u Novom Vinodolskom boravilo 32 905 gostiju, od toga stranih gostiju bilo je30 456, adomaćih 2449. U odnosu na prošlu godinu u kolovozu, stranci su ostvarili porast, a domaći gosti pad. U kolovozu je ostvareno 220 929 noćenja, od toga najveći broj ostvaren je od inozemnih gostiju 204 066 noćenja (lani 218 737) dok su domaći ostvarili 16 863 noćenja (lani 20 676). Najveći broj gostiju boravio je u privatnom smještaju, njih 17 770, koji su ostvarili 138 116 noćenja. Zatim slijede kampovi, u kojima je boravilo u kolovozu 6 588 gostiju, koji su ostvarili 20 068 noćenja. U hotelskom smještaju bilo je 6 283 gosta, koji su ostvarili 42 860 noćenja. tijekom mjeseca kolovoza najbrojniji su gosti bili Nijemci (8 544), slijede Česi (3 428), Talijani (3 270), Mađari (2 653), Austrijanci (2 436) te gosti iz ostalih zemalja.   

e vratiti.

Skip to content