Novosti


USPJEŠNO ODRŽANA NOĆ MUZEJA

Ni loše vrijeme nije spriječilo održavanje uspješne Noći muzeja u Narodnom muzeju i galeriji.

Uz slobodan ulaz od 18 do 1 sat u petak, 1. veljače brojni posjetitelji, različitog uzrasta, proveli  su ugodne trenutke u novljanskom Muzeju. Razgledali su  izložbu „140 godina turizma u Novom Vinodolskom“ o razvoju turizma od izgradnje prvog kupališta 1878. godine do danas.

Koristili su 3D naočale i zabavili se uz plakate i  zanimljive kratke priče pod motom “Jeste li znali….” gdje su predstavljene  zanimljivosti iz kulturne i povijesne baštine ovog kraja.

Pomoću osobnog mobilnog uređaja i  aplikacije Smart Guide – audiovizualnog  vodiča, upoznali su se s predmetima u stalnom postavu.

Obzirom da se  Noć događa u predmesopusno vrijeme, kao prilog očuvanju bogatog nasljeđa,  muzej je organizirao radionicu pokrivanja rubca.  Način je to da se umijeće pokrivanja prenese na sve zainteresirane i da se sačuva za budućnost.

Ono po čemu se posjet u Noći muzeja razlikuje od ostalih posjeta, je ugodno druženje uz čašicu razgovora sa starim i novim prijateljima, a sve to  uz tople napitke i tradicionalne slastice, što  se ostvarilo i ove godine.

Napominjemo, da osim u svojim prostorima, muzej  se već  treću godinu predstavlja u sklopu „Noći drugih muzeja u Metropoli“  koju organizira Smart Guide.  Ove godine u  projektu   „Hrvatska baština u trećoj dimenziji“,  a u suradnji s Muzejom za umjetnost i obrt u Zagrebu.  Ista će izložba u 6. mjesecu gostovati u Beogradu, nakon toga u Bitoli, i na kraju u Kotoru.

Hvala svim posjetiteljima na podršci u Noći muzeja i svima koji su na bilo koji način pomogli u pripremi Noći. – zaključila je Đurđica Krišković- ravnateljica Narodnog muzeja i galerije Novi Vinodolski.

 

Skip to content