Novosti


USPJEŠNO ZAVRŠEN TEČAJ ZA VATROGASCE DVD-A SAN MARINO NOVI VINODOLSKI, DVD-A BRIBIR I DVD-A CRIKVENICA

Jedan od uvjeta uspješnosti u ostvarivanju svih zadaća u radu dobrovoljnog vatrogasnog društva je i kontinuirano osposobljavanje članstva. DVD San Marino – Novi Vinodolski je u proteklom periodu u suradnji sa VZ Primorsko-goranske županije, organizirao tečaj za zvanje Vatrogasac za članove DVD-a Bribir, DVD-a Crikvenica i DVD San Marino – Novi Vinodolski.

Tečaj za vatrogasca sa uspjehom je završilo 14 članova koji su time ispunili jedan od uvjeta da postanu članovi operativne postrojbe. Slijede im obavezni liječnički pregledi i opremanje osobnom opremom od strane društava. Većinom su to članovi koji su prošli staž vatrogasne mladeži i kojima je vatrogastvo postalo dio svakodnevnog života. Neki od njih već će ovo ljeto odrađivati poslove sezonskih vatrogasaca u svojim postrojbama. Tečaj su sa uspjehom završili: Anton Lončarić, Antonio Cupač, Matija Svetić, Nera Blažičević, Nikica Jerković i Sara Đukić iz DVD-a Bribir. Antonio Karlović, Ivan Antić i Sandro Pavličević iz DVD-a Crikvenica i Filip Raštegorac, Lucija Buneta, Milan Miculinić, Rino Tomić i Viktor Jovanović iz DVD-a San Marino-Novi Vinodolski.

Najboljim polaznikom proglašen je Filip Raštegorac koji je prisustvovao svim vježbama i predavanjima, a završni ispit položio sa najvišom mogućom ocjenom.

Predavači na tečaju bili su iskusni časnici DVD-a San Marino – Novi Vinodolski, a ispred nositelja osposobljavanja VZ PGŽ tečaj je pratio Boris Kauzlarić. Voditelj  tečaja bio je Velibor Topolovec. Iako je tečaj bio prekinut zbog epidemioloških mjere, dok je situacija dozvolila tečaj je nastavljen i sa uspjehom završen. Predavanja i vježbe održane su u Novom Vinodolskom dok su visinske vježbe odrađene u Postaji Centar, JVP Rijeka.

 

Skip to content