Novosti


USUSRET BOŽIĆU U NOVOM VINODOLSKOM

NOCNI MOTIV1

Novi Vinodolski i njegovi stanovnici ove su godine bili počašćeni s nekoliko novih događanja. Tako i ususret Božiću Grad Novi Vinodolski organizira novi trodnevni program, a objedinit će ga s već tradicionalnim programima Udruge  MK „Jahači Vinodolskog zakona“ i Ružica Vinodola.

Uvod u blagdansko ozračje u Novom Vinodolskom započeo je 20. studenog na Trgu Ivana Mažuranića gdje su izlagači prigodnih božićnih proizvoda dobili priliku izlagati svoje proizvode u trajanju od mjesec dana – navela je Sandra Ristić, voditeljica Odsjeka za projekte i EU fondove.

Nakon toga, 20. prosinca fokus se prebacuje na Frankopanski trg gdje čarolija započinje humanitarnom akcijom „Moto mrazovi“ u organizaciji članova MK „Jahači Vinodolskog zakona“. Dijeljenjem graha i kuhanog vina, uz glazbu, članovi moto kluba će prikupljati dobrovoljne priloge za štićenike Dječjeg doma Braća Mažuranići.

Za sljedeća tri dana, od 21. – 23. prosinca na Frankopanskom trgu, u pripremi je raznovrstan program. Zahvaljujući suradnji Grada Novog Vinodolskog sa Osnovnom školom Ivana Mažuranića, Dječjim vrtićem Fijolica, Dječjim domom Braća Mažuranići, Župnom crkvom Sv. Filipa i Jakova, Udrugama 51+, Ružica Vinodola, Novi Korak, LD Košutnjak te 15-ak izlagača božićnih i blagdanskih proizvoda Frankopanski trg zaživjet će u duhu Božića. Dječji program izuzetno je bogat. Dramske predstave, izvođenje božićnih pjesama, karaoke, žive jaslice, pričaonica „Ledena bajka Else i Ane“, druženje s Djedom Božićnjakom i božićni vlakić, tek su mali dio sadržaja koji se zajednički priprema.
Prigodno osvijetljen Trg, miris kuhanog vina, večernje zabave uz Trio Barabe i „happy hour“, slatke i slane delicije postat će pravi izazov za sva osjetila.
 
Peti dan, na Badnjak, Udruga Ružica Vinodola će već tradicionalno,  sa svojim brojnim i uvijek dobro raspoloženim članovima dijeliti vino i ribice svim stanovnicima uz pjesmu i veselje.

Grad Novi Vinodolski izuzetno je zadovoljan odazivom na sve dosadašnje inicijative i željom za suradnjom na programima, kako udruga i ustanova tako i građana pojedinaca. 

Skip to content