Novosti


Vatrogasna mladež iz Novog Vinodolskog uspješna i u Republici Sloveniji

Ekipa vatrogasne mladeži DVD San Marino – Novi Vinodolski nastupila je u Črnomelju u Sloveniji na 22. Susretu mladih vatrogasaca Republike Slovenije i Republike Hrvatske. Na susretu koji ima natjecateljski karakter „Majstori s mora“ predstavljali su Primorsko-goransku županiju, a susret je okupio 32 ponajbolje ekipe iz Slovenije i Hrvatske. Za istaknuti je da su novljanski mladi vatrogasci bili i jedina ekipa sa mora, ovog puta od Trsta do Dubrovnika.

U izuzetno jakoj konkurenciji ekipa DVD San Marino – Novi Vinodolski plasirala se je na drugo mjesto zaostavši za prvoplasiranom ekipom svega 13 stotinki. Da su dali sve od sebe govori i činjenica da su ostvarili i svoj, a ujedno i županijski natjecateljski rekord odradivši vježbu za 44,91.

Ovaj je susret uz natjecateljski karakter imao i cilj povezivanja i upoznavanja vatrogasne mladeži iz Slovenije i Hrvatske. Organizirana je i takozvana Vatrogasna olimpijada u sportskim igrama u kojoj su nastupile mješovite ekipe. I u tom natjecanju Novljani nisu razočarali. U mješovitim ekipama sa DVD-om Koprivnica i DVD-om Nuštar osvojili su drugo i treće mjesto od 31 prijavljene ekipe.

Natjecatelje su pozdravili, te najboljima uručili medalje i pehare visoki dužnosnici Gasilske zveze Slovenije i Hrvatske vatrogasne zajednice.

 

 

Skip to content