Novosti


VEČARAS SVEČANO OTVORENJE PETOG MEĐUNARODNOG FESTIVALA KLASIČNE GLAZBE NOVI VINODOLSKI 2015.

Večeras, utorak, 14. srpnja, u 21 sat, svečano će na Precrkivi u Starom gradu u Novom Vinodolskom biti otvoren Peti međunarodni festival klasične glazbe Novi Vinodolski 2015.

 

Festival otvara Zagrebački komorni orkestar, a solist i dirigent je Maxim Fedotov, violinist i dirigent, iz Rusije. Na programu su djela D. Zipoli, J. S. Bach, M. Bruch, O. Respighi.

 

U utorak, 21. srpnja, na Precrikvi će nastupiti Zagrebački puhački ansambl – Dani Bošnjak, flauta, Branko Mihanović, oboa, Danijel Martinović, klarinet, Bank Harkay, rog i Žarko Perišić, fagot. Na programu su djela W. A. Mozarta, G. Rossinija, S. Dedića, A. Klughardta.

 

U utorak, 28. srpnja u 21 sat na Precrkivi nastupit će Roger Tapias iz Španjolske, na gitari.  Na progarmu su djela S. L. Weissa, J. S. Bacha, F. Tarrega, I. Albeniza, nepoznatopg autora te glazba iz cijelog svijeta.

 

U utorak, 4. kolovoza, u 21 sat na Precrikvi “Una sinistra”- duo na klasičnoj harmonici iz Rusije. Nastupit će Aleksandar Selivanov i Julija Amerikova. Na programu su djela D. Buxtehude, F. Couperin, P. I. Tchaikovsky, I. Stravinsky, S. Barber, G. Sviridov.

 

P7140090

 

 

Program Petog međunarodnog festivala klasične glazbe Novi Vinodolski 2015.

PLAKAT

Skip to content