Novosti


VEČER BUNJEVAČKIH HRVATA IZ TAVANKUTA ODUŠEVILA TURISTE I NOVLJANE

 MG 0487

Večer bunjevačkih Hrvata iz Tavankuta oduševila je brojne Novljane i turiste koji se odmaraju na Novljanskoj rivijeri. U organizaciji Narodne čitaonice i knjižnice Novi Vinodolski, u Čitaonici je otvorena izložba slika Slamarki, koju su otvorili župan primorsko – goranski Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Oleg Butković i direktor Turističkog ureda Vladimir Butković.

 MG 0636

Izložbu je predstavila Jozefina Skenderović, voditeljica Sekcije slamarki, govoreći  o procesu izrade suvenira od slame te njihovim nastupima. Brojini posjetitelji sa zanimanjem su razgledali izložbu te su mogli kušati domaću rakiju i kolače iz Tavankuta u Vojvodini i kupiti lijepe suvenire od slame.

 MG 0489

Na otvorenju izložbe svirali su tamburaši Hrvatskog kulturnog prosvjetnog društva Matija Gubec (HKDP) iz Tavankuta, a program je nastavljen folklornim nastupom HKPD-a Matija Gubec na Trgu Vinodolskog zakona, što su gledatelji s oduševljenjem pozdravljali pljeskom.

 MG 0506

Bunjevački Hrvati iz Tavankuta, njih tridesetak, boravit će u Novom Vinodolskom u Vili Rustica – Odmaralištu Crvenog križa Grada Zagreba tjedan dana. Večeras će predstaviti svoje suvenire na štandu Sekcija Slamarki na manifestaciji Okolotorno, a dvije djevojke iz folklora iz KUD-a natjecat će se za Ružicu Vinodola 2015., koja se u Novom Vinodolskom održava od 13. do 15. kolovoza.

 MG 0504

Susret bunjevačkih Hrvata iz Tavankuta s predstavnicima Grada Novog Vinodolskog i Primorsko – goranske županije samo je jedan u nizu, budući da je uspostavljena međusobna suradnja i posjeti, što se nastvalja i dalje.  (Foto: Ivan Balažević).

 MG 0507

 

Skip to content