Novosti


Veliki uspjeh vatrogasne mladeži DVD-a San Marino Novi Vinodolski

14. Državno natjecanje Vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je u Čakovcu 04.06.2022. godine. Natjecanje je okupilo 1200 pripadnika vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske raspoređenih u 94 odjeljenja, te goste iz Slovenije i Mađarske.

Vatrogasnoj mladeži DVD-a San Marino – Novi Vinodolski bio je ovo deveti nastup na državnom natjecanju. Novljanska vatrogasna mladež predstavljala je svoj grad i svoju županiju na Državnim natjecanjima: 2004. – Đakovo, 2006. – Jastrebarsko, 2008. – Makarska, 2010.- Šibenik, 2012. – Zadar, 2014. – Čakovec, 2016. – Pula, 2018. – Zadar i 2022.- Čakovec.

U Čakovcu je ekipa muške mladeži DVD-a San Marino – Novi Vinodolski iznenadila svih. Iznenadili su sami sebe, svoje voditelje, organizatore, konkurenciju i sve koji nešto znaju o vatrogasnim natjecanjima u Republici Hrvatskoj. Zbog pandemije Covida19 nije se moglo raditi sa ekipama mladeži gotovo dvije godine. I onda kada su mjere to dozvolile krenulo se je od početka, gotovo od nule. Od ekipe koja se je prije dvije godine plasirala na državno natjecanje ostao je jedan natjecatelj. Ostalima natjecanje u Čakovcu bilo je prvi susret sa vatrogasnim natjecanjem u kategoriji mladeži. I upravo ta ekipa uspjela je postići najveći uspjeh ne samo novljanskog vatrogastva, ne samo vatrogastva Primorsko – Goranske županije, već najveći uspjeh u kategoriji vatrogasne mladeži cijelog priobalja od Pule do Dubrovnika.

Do jučer su pehari bili rezervirani za ekipe sa kontinenta, a „Majstori s mora“, kako ih je nazvao njihov voditelj, pomrsili su račune mnogima i osvojili drugo mjesto ili kako se to kaže srebro zlatnog sjaja. Članovi ekipe još dugo neće biti svjesni rezultata koji su postigli, ali autor ovog teksta kao dobar poznavalac vatrogasnih natjecanja uvjeren je da je ovo povijesni rezultat kojeg nitko sa mora nije uspio ostvarit u proteklih 30 godina Hrvatske države, a isto tako da će ga biti jako teško dostići u narednim godinama.

Ekipa koja je obradovala svih i kojoj čestitke stižu iz svih krajeva Hrvatske bila je sastavljena od dvije heroine među dečkima: Marija Buneta i Nika Tatalović, od dvojice najmlađih Viktora Bunete i Luke Raštegorca, dva velika prijatelja Leona Bunete i Gabrijela Kolara, naših blizanaca za kojih ne znamo koji je koji, Vito i Emanuel Mlinarić i dvojice najstarijih koji su cijelu ekipu „nosili na ramenima“ Noah Ugrinović i Marino Trstenjak.

Ekipu je na natjecanju vodila Lorena Topolovec. Ekspediciju Čakovec pratili su Velibor Topolovec i Nikica Piškulić. Ekipu za natjecanje pripremali su Valentino Topolovec, Viktor Jovanović i Renata Topolovec. Svima njima pripadaju velike zahvale za ostvarenje ovog veličanstvenog rezultata.

Svečanom zatvaranju natjecanja i podjeli medalja i pehara prisustvovali su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik predsjedništva HVZ-a Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik Predsjedništva HVZ i zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik i v.d. zapovjednika Vatrogasne zajednice županije Međimurske Mario Medved i Robert Meglić.” – izvještavaju iz DVD-a San Marino Novi Vinodolski.

Na povratku u Novi Vinodolski u kasnim noćnim satima, „Majstorima s mora“, priređen je spektakularan doček od prijatelja, roditelja i građana Novog Vinodolskog uz vatromet, bakljadu i pjesmu koji su sa svojim postignućem zaista i zaslužili. Čestitke svima!!

Skip to content