Novosti


VESELA BOŽIĆNA PRIREDBA U DJEČJEM DOMU “BRAĆA MAŽURANIĆI”

djecji dom1

U Dječjem domu “Braća Mažuranići” u Novom Vinodolskom na tradicionalnoj božićnoj priredbi bilo je vrlo veselo, pjevalo se, plesalo, recitiralo, a nazočni su sve to pratili burnim aplauzima. U Dječjem domu je trenutno smješteno 32 djece, koji su okruženi ljubavlju i pažnjom cjelokupnog osoblja, na čelu s ravnateljem Borisom Pilepićem, a djeca to uzvraćaju iskrenošću, neposrednošću i plemenitošću.

bozic2

Na početku vesele božićne bajke, u kojoj su osim domske djece, sudjelovala i djeca Osnovne škole Ivana Mažuranića Novi Vinodolski, ravnatelj Pilepić, pozdravljajući sve nazočne, među kojima su bili i djedovi Božićnjaci iz bajkeri iz kluba Jahači Vinodolskog zakona, koji su darivali djecu, rekao je da u domu vlada uzbuđenje, radost i malo treme, ali i želja da daju sve od sebe da bi uzvanicima predstavom uljepšali nadolazeće blagdane. Ravnatelj Pilepić naveo je i niz aktivnosti doma tijekom godine na isteku, među kojima je spomenuo i Dan otvorenih vrata Doma, Jarun Adventure Festival, sportske susrete u Karlovcu, ljetovanje na Zrmanji, ljetovanje u Karlovcu, zimovanje na Sljemenu, nastupe na Čakavskom susretu u Kostreni, sudjelovanje na likovnoj radionici i druge.

bozic3

Cilj je da djeca što više izlaze iz doma, da se integriraju u lokalnoj zajednici kroz sportske aktivnosti, kroz Crveni križ, likovnu radionicu. Govorio je i o udomiteljstvu. Zahvalio je svim sponzorima, donatorima, predstavnicima škole, bivšim i sadašnjim zaposlenicima na pomoći te nekadašnjim ‘stanarima’ doma, koji ih stalno posjećuju i sjećaju se dana provedenih u domu lijepim riječima. Svima je zaželio sve najbolje u idućoj godini.

bozic4

A djeca su svojim glasićima, plesom i veseljem uljepšala svima nazočnima nadolazeće blagdane. Na priredbi je promoviran i list Dječjeg doma Braće Mažuranići Dani djetinjstva.

Skip to content