Novosti


Vremenske neprilike diktirale tempo manifestacije FIT 4 NOVI

FIT4NOVI ove se godine održao se po treći put, od 18. do 21. svibnja.  Pripremljeni četverodnevni program bio je ispunjen brojnim aktivnostima, osmišljenima u suradnji sa sportskim i rekreacijskim udrugama, te bogatiji za nove sadržaje. No, nažalost, zbog nestabilnih  vremenskih uvjeta  neke udruge nisu u potpunosti uspjele realizirati svoje aktivnosti.

Manifestacija je započela novitetom-edukacijom o prehrani.  Predavači Stella Gotal i Davor Lješević s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, u četvrtak su u Narodnoj čitaonici i knjižnici održali zanimljiva predavanja Lepeza prehrane za sportaše i Jedi zdravo budi fit-prehrana za rekreativce. Isti dan, započeo je malonogometni turnir Trofej Novog Vinodolskog, koji je okupio ekipe iz različitih dijelova naselja Novog Vinodolskog, a natjecateljski duh osjetio se kako među igračima tako i u publici. Osvajači turnira su nogometaši Prisike, koji su apsolutno zasluženo i uvjerljivo stigli do vrijednog trofeja.

Petak je osim u turnirskom raspoloženju, kada je osim finala malonogometnog turnira započeo i teniski turnir, protekao u plesnom duhu. U programu službenog otvorenja na bazenu hotela Lišanj nastupile su male plesačice udruge Natalya, djeca iz skupine Kitovi Dječjeg vrtića Fijolica, te članice ŠRD Bodyfit sa Zumba fitnessom i Pilatesom, a  Plivački klub Vinodol i ove je godine ugostio PK Primorje Rijeka.

Na razočaranje mnogih Fitovaca, sajam zdrave hrane i programi udruge YC Burin, Academy i karate kluba Tensho, kao i koncert Crvene jabuke, koji su se trebali održati u subotu, otkazani su zbog nepovoljne vremenske prognoze.  Kiši su taj dan uspjeli prkositi stolnotenisači, koji su su svoj turnir u parovima održali u Domu kulture, gdje su od 9 parova, pobjedu odnijeli  Miljenko Butković i Milorad Kalanj.

U poslijepodnevnim satima u Domu kulture održan je Basket turnir, na kojem je zbog loše vremenske prognoze i straha od neodigravanja turnira nekolicina ekipa odustala netom prije dolaska. No one koje su došle pružile su dobru igru u solidnim uvjetima unutar Doma kulture, unatoč malobrojnoj publici.  Prijavile su se četiri ekipe koje su igrale svaka sa svakim i potom dvije prvoplasirane finale za ulazak na masters  završnicu Hrvatske. Nastupile su ekipe iz Crikvenice, Srdoča, Krka i Slovenije. U finalu koje je bilo napeto do samog kraja susrele su se ekipe Crikvenice i Srdoča. Pobijedili su Crikveničani rezultatom 21:19 s ubačenim slobodnim bacanjima Ivora Benica na kraju susreta, inače najboljeg igrača turnira.  Samim time Crikveničani su se plasirali na završnicu turnira sa ostalim pobjednicima turnira u ovogodisnjem ciklusu Basket toura.

– Ostaje nam samo zaliti što nam se vremenske prilike nisu smilovale da ovaj turnir zablista u centru grada u top terminu u ovom buducem olimpijskom sportu – izjavio je Marin Komadina.

U poslijepodnevnim satima održalo se i rukometno druženje u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Mažuranića. Nekadašnji državni prvaci ŠSK Delfin okupili su svoju generaciju i nekoliko ekipa iz susjednih gradova, te održali manji seniorski turnir, a prijateljsku utakmicu odigrale su i djevojčice ŽRK Vinodol 2004.god i ml. protiv bivših igračica ŽRK Vinodol 1990.god. i ml. Pobjedu na turniru odnijela je ekipa RK Mornar, 2.mjesto pripalo je SŠK Delfin, a 3.mjesto veteranima RK Vinodol.

Nedjelja nosi novo iščekivanje vremenske prognoze i prilagodbu programa. U jutarnjim satima započinju turniri u malom nogometu za dječake 2005. i ml, rukometni turnir za djevojčice 2008. i ml., šahovksi turnir, biciklijada, te prezentacija jahanja i sportska radionica udruge HOP, a u završnicu ulazi trodnevni teniski tenir.

U malonogometnom turniru za dječake 2005. godište i mlađe sudjelovale su 3 domaće ekipe i gosti iz Senja i Klane. Treće mjesto osvojio je NK Vinodol 2, 2. Mjesto NK Nehaj Senj, a 1. mjesto NK Vinodol 1. Najbolji golman turnira je Filip Paučić, najbolji strijelac Tin Žmikić i najbolji igrač Ivan Prpić. U najbolju petorku odabrani su i Luka Mađovski, Erik Trstenjak, Duje Tomljanović.

Turnir u mini rukometu za djevojčice 2008. i ml. okupio je ekipe RK Buzet, RK Gospić, RK Liburnija Matulji, RK Kvarner Kostrena, ŽRK Vinodol 1, ŽRK Vinodol 2. Za najbolju igračicu turnira odabrana je Katarina Mataija iz ekipe ŽRK Vinodol 1, a za najbolju golmanicu Petra Skorup iz RK Kvarner Kostrena. U naj petorku odabrane su Lara Dugonjić (ŽRK Vinodol 1), Petra Ilić (RK Kvarner Kostrena), Nika Ivančić (RK Gospić), Hana Ravnić (RK Buzet), Hana Lenžer (RK Liburnija Matulji).

Na šahovski turnir prijavilo se 39 igrača, 5 kadeta,  6 kadetkinja  i 25 seniora.   U kategoriji kadeta poredak je sljedeći: 1.Tomljanović Marko, 2.Kvaternik Marko, 3. Vrhesnevski Viktor, u kategoriji kadetkinja: 1.Hajdinić Ema, 2.Pavelić  Amari, 3. Gašparović Ana, a u kategoriji seniora: 1.Tomljanović Goran, 2.Zoričić Marijan, 3.Prpić Ivan.

Teniski turnir održao se na tenis terenima hotela Lišanj, a okupio je 14 natjecatelja: Dražen Manestar, Zoran Antić, Domagoj Krišković, Mario Cip, Igor Rubčić, Vedran Blažević, Marko Šutalo, Dado Tomić, Dario Krišković, Matej Šamanić, Mladen Peričić, Luka Božić, Ivan Devčić, Petar Piškulić. Treće mjesto osvojio je Zoran Antić, drugo mjesto pripalo je Dariu Kriškovići, a turnir je osvojio Dražen Manestar.

Zahvaljujući angažmanu brojnih udruga, te unatoč lošim vremenskim prilikama grad je bio ispunjen veseljem, zabavom, smijehom i sportskim radostima. Grad Novi Vinodolski želi svim sportskim i rekreacijskim udrugama uspješan nastavak rada i djelovanja, te mnogo novoupisanih članova.

Skip to content