Novosti


VRLO USPJEŠNA TURISTIČKA SEZONA NA NOVLJANSKOJ RIVIJERI

P8250095

Novljanska rivijera svake godine privuče velik broj domaćih i stranih gostiju, čemu pogoduje čisto more, lijepo uređene plaže i okoliš, zanimljivi kulturno – zabavni sadržaji te bogata eno i gastronomeka ponuda, gdje svatko od gostiju može naći nešto za sebe. Tako je i ove turističke sezone, kada su Novi posjetili gosti iz gotovo cijelog svijeta.

P7290113

Ocjenjujući  turističke rezultate do sada, Vladimir Butković, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog, kaže: ” Iako turistička sezona još traje, već sad  možemo konstatirati da se radi o zaista uspješnoj turističkoj sezoni. Na današnji dan, 24. kolovoza, imamo povećanje broja turista za ukupno 20 posto, od čega najveći porast ostvaruju kampovi i hoteli. Ovakav trend rezultat je kvalitetnih marketinških aktivnosti sustava turističkih zajednica, ali i činjenice da nas prati lijepo vrijeme. Pred nama je period posezone koji također očekujemo s optimizmom, budući da su nam vremenske prognoze naklonjene, a reakcije s tržišta vrlo povoljne”.

P8250090

– Osim sunca i mora, na nivou Grada, ponuđeno je i još uvijek se nudi jako puno različitih programa, čak do te mjere da nam neki kažu da je programa i previše. No, nastojimo da za svakog gosta bude ponešto, a isto tako da našim programima zadovoljimo područje cijele Rivijere. Rivijera Novi Vinodolski svojom ponudom može zadovoljiti potebe turista i izvan turističke špice. Naime, naša gastro ponuda svojom kvalitetom, a i cijenama, u potpunosti zadovoljava potrebe gostiju. Na plažama, pogotovo onim pod koncesijom, i dalje treba održavati dosadašnji nivo ponude, a atraktivni programi u zaobalju – pješačke i biciklističke staze, labirinti, vidikovci i slično, sigurno će izazvati želju turista na odlazak u taj prekrasni dio našeg Grada – ističe Butković.

P8250087

Ove godine, što nas posebno veseli, ponovo je otvoren adaptirani hotel Ruža, kampovi su podigli nivo kvalitete, a s otimizmom gledamo i na započete radove  u dvije marine u Novom Vinodolskom.

Na pitanje je li bilo nekih negativnih reakcija turista, Vladimir Butković kaže da su se poneke pritužbe odnosile “na građevinske radove, pogotovo u marinama, koji su na svu sreću prekinuti početkom mjeseca srpnja”.

– Također, regulacija prometa na Bribirskoj obali izazvala je dosta polemika kod turista, ali i kod domicilnog stanovništva. Određene pritužbe, pogotovo početkom srpnja, odnosile su se i na neka onečišćenja mora i tu bi trebalo napraviti ozbiljniju analizu o čemu se zapravo radilo.

P6120102

– Stanje javnih površina bilo je za pohvaliti, uključivši tu i odvoz otpada. K tome, u Klenovici treba razmisliti o ponekoj cvjetnoj oazi barem u centru mjesta. Novi dio ponude je turistički vlak koji je bio i koji je i dalje pravo turističko osvježenje i svojim prolaskom izaziva simpatije i korisnika i prolaznika. Tu je i nova brodska linija Klenovica – Povile – Novi Vinodolski, koja je također nadopunila ponudi na morskom dijelu – zaključuje direktor Tuiortsičkog ureda Vladimir Butković.

 

 

Skip to content