Novosti


ZA IZRADU KOMPLETNE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA PROJEKT“AGLOMERACIJE NOVI VINODOLSKI, CRIKVENICA I SELCE“ OSIGURANO 12,7 MILIJUNA KUNA

 zeljak30

Glavni cilj projekta Aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce, za čiju će se kompletnu projektnu dokumentaciju utrošiti 12.728.000 kuna, je priprema studijsko – tehničke i projektne dokumentacije za prijavu infrastrukturnog projekta za izgradnju uređaja za pročišćavanje i odvodnju otpadnih voda, nedostajuće mreže te rekonstrukciju postojeće. Ministarstvo poljoprivrede ulaže u projektnu dokumentaciju velikog infrastrukturnog projekta u dvije susjedne lokalne jedinice 10.818.800 kuna ili 85 posto sredstava, a gradovi Novi Vinodolski i Crikvenica ulažu 1.909.200 kuna ili 15 posto od ukupne vrijednosti projekta.

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je natječaj za dostavu projektnih prijedloga: Projekt pripreme zalihe vodno – komunalnih projekata, na koji se prijavilo Komunalno trgovačko društvo Vodovod Žrnovnica, s partnerima u projektu Gradom Novim Vinodolskim, Gradom Crikvenica i Murvicom d.o.o. Crikvenica. Projekt su vrednovali Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske vode. KTD Vodovod Žrnovnica se  zajedno sa svojim partnerima obvezuje provesti projekt – izraditi dokumentaciju – pod odredbama i uvjetima Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskih voda  do 30. lipnja 2016. godine., a po završetku projekta, projektna dokumentacija se mora iskoristiti u svrhu prijavljivanja projekta za EU sufinanciranje u programskom razdoblju strukturnih fondova  2014. – 2020., najkasnije do 31. prosinca 2017. godine.

df65ec6ab03c5070f8acc3c38d809b7f

– Naravno, u interesu Grada Novog Vinodolskog i Grada Crikvenice  je to učiniti i ranije te do kraja 2018. godine imati već izgrađen uređaj za pročišćavanje otpadnih voda zajedno s novim i postojećim rekonstruiranim sustavom odvodnje i vodoopskrbe – navodi Sandra Ristić, viši stručni suradnik za europske projekte Grada Novog Vinodolskog, dodajući da je ovog tjedna već dovršen Projektni zadatak za izradu studijske i projektne dokumentacije sustava odvodnje otpadnih voda, a u tijeku je izrada dokumentacije za javno nadmetanje.

Nedostaci u  postojećem sustavu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeracijama Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce su nedovoljna kvaliteta usluge, veliki gubici u sustavu  i onečišćenje okoliša i priobalnog mora, koje je osnovni resurs u turističkom gospodarstvu. Svrha ovog projekta je izrada studijsko – tehničke i projektne dokumentacije za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, nedostajuće mreže i rekonstrukciju postojeće.  Izgradit će se tri ekološka biopročistača, jedan u Novom Vinodolskom, jedan u Crikvenici i jedan u Selcu.  

Skip to content