Novosti


ZA LEGALIZACIJU BESPRAVNO IZGRAĐENIH OBJEKATA UMANJEN KOMUNALNI DOPRINOS ZA 30 POSTO

Gradsko vijeće Grada Novog Vinodolskog jednoglasno je donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu, prema kojoj je za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata na područja Grada svim vlasnicima takvih objekata umanjen komunalni doprinos za 30 posto.Gradonačelnik Oleg Butković u obrazloženju odluke rekao je  da se uz 30 posto umanjenja komunalnog doprinosa za sve građene, taj doprinos umanjuje za 10 posto za sve one koji na području Grada Novog Vinodolskog imaju prebivalište 15 godina te za hrvatske branitelje umanjuje se komunalni doprinos još za 20 posto. Duljina otplate je dvije godine.

GRD1

Prije umanjenja komunalnog doprinosa bespravnih objekata, čiji broj još uvijek nije poznat, vlasnicima će se najprije obračunati naknada za nelegalnu građevinu, nakon toga će se umanjiti i komunalni doprinos. Odlukom su izmijenjeni i neki koeficijenti u gospodarskim zonama i djelatnostima kako bi se potaknulo otvaranje novih radnih mjesta i razvoj poduzetničke zone.

Vijeće je donijelo i Odluku o povjeravanju ugovornog obavljanja komunalne djelatnosti dekoracije i iluminacije tvrtki Kabel d.o.o. Prije toga proveden je postupak javnog nadmetanja za obavljanje komunalne djelatnosti djelatnosti dekoracije i iluminacije.

Gradsko vijeće donijelo je i odluku o prodaji zemljišta u Poslovnoj zoni Kargač  za poslovnu namjenu, za što će biti raspisan natječaj.

GRD2

Skip to content