Novosti


ZAGREBAČKI KOMORNI ORKESTAR, SA SOLISTOM I DIRIGENTOM MAXIMOM FEDOTOVIM, OTVORIO PETI MEĐUNARODNI FESTIVAL KLASIČNE GLAZBE U NOVOM VINODOLSKOM

Zagrebački komorni orkestar, sa solistom i dirigentom Maximom Fedotovim, otvorio je Peti međunarodni festival klasične glazbe, koji se tradicionalno održava u romantičnom ambijentu Starog grada, na Precrikvi u Novom Vinodolskom.

 

Zagr kom o i Fedotov

Foto: I. Balažević

 

Na repertoaru su bila djela D. Ziplolija, J. S. Bacha, M. Brucha i O. Respighia, a izvođače je oduševljena publika nagradila pljeskom.

 

Zagrebački komorni orkestar tvore glazbeni entuzijasti koji, izvodeći baroknu, klasičnu i suvremenu glazbu  široj publici predstavljaju bogatstvo  i ljepotu ozbiljnih nota.

 

Poseban značaj za Zagrebački komorni orkestar ima i trajna suradnja i prijateljstvo s ruskim virtuozom Maximom Fedotovim, koji je od samog početka djelovanja orkestra počasni voditelj, a od 2009. godine i umjetnički direktor Međunarodnog festivala Musica Maxima u organizaciji Zagrebačkog komornog orkestra.

 

Fedotov i ZK ork

Foto: I. Balažević

 

Maxim Fedotov ruski je violinist i dirigent, “ruski Paganini” . Laureat je i pobjednik velikih međunarodnih violinističkih natjecanja, ruski Narodni umjetnik te dobitnik nagrade moslovske vlade. Profesor je violine na Moskovskom konzervatoriju, predsjednik katedre za violinu i violu i predsjednik Udruge zvijezda violinističkog natjecanja Čajkovski. Gostuje solistički u najpoznatijim svjetskim koncertnim dvoranama.

 

Festival se nastavlja u utorak, 22. srpnja, s početkom u 21 sat na Precrikvi nastupit će Zagrebački puhački ansambl – Dani Bošnjak, flauta, Branko Mihanović, oboa, Danijel Martinović, klarinet, Bank Harkay, rog i Žarko Perišić, fagot.

 

 

Skip to content