Novosti


Zahvala hrvatskih braniteljima i poziv na centralnu proslavu

Ove godine navršava se 25 godina od kako se na kninskoj tvrđavi zavijorila hrvatska zastava. S posebnim poštovanjem, ali i velikim ponosom, prisjećamo se uzvišene vojno-redarstvene operacije Oluja, predvođene prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, kada je matici domovini vraćen skoro cijeli okupirani teritorij.


Prigoda je prisjetiti se ovih povijesnih trenutaka i izraziti posebnu zahvalu svim hrvatskim braniteljima što su nam omogućili stvaranje svoje države. Posebno hvala svim poginulim koji su svoje živote utkali u stvaranje nacije i slobode koju danas uživamo. Istovremeno, ovo je i obveza prenositi mladima istinu o Domovinskom ratu, doprinijeti svojoj zajednici u izgradnji boljeg i pravednijeg društva, međusobne tolerancije i uvažavanja na ponos onih koji više nisu s nama. U ime Grada Novog Vinodolskog, predsjednika Gradskog vijeća i svoje osobno ime, zahvaljujem se i čestitam svim braniteljima i obiteljima poginulih, kao i svim stanovnicima Grada Novog Vinodolskog i županije Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.
Sve sugrađane i goste pozivamo na sutrašnju centralnu proslavu na Korzu hrvatskih branitelja, gdje će okupljene zabavljati grupa ,,Trend”.

Predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić
Gradonačelnik Velimir Piškulić

 

 

Skip to content