Novosti


ZAKRPAJ.to – WEB SERVIS ZA UPRAVLJANJE KOMUNALNIM PRIJAVAMA

 zakrpaj to logo

Grad Novi Vinodolski, s ciljem što potpunije evidencije i što ažurnijeg rješavanja komunalnih i ekoloških problema, svojim građanima nudi novu mogućnost njihove brze prijave putem WebServisa za upravljanje problemima iz područja komunalija i zaštite okoliša: ZAKRPAJ.to.

Riječ je o modernom i učinkovitom alatu za evidentiranje pristiglih prijava te njihovom upravljanju, koji radi vodeći se sloganom: “Slušamo naše građane i rješavamo njihov problem.”

Sve prijave (rupe na cesti, napuštena vozila, neispravne žarulje javne rasvjete, grafiti, razbijene klupice u parku, slomljene grane itd.) bit će vidljive komunalnoj službi Grada Novi Vinodolski, ali i svim ostalim posjetiteljima WebServisa ZAKRPAJ.to. Osim što će nadležne službe voditi bolju evidenciju svih prijava, građani će imati uvid u dinamiku rješavanja njihovih, ali i svih ostalih prijava.

Probleme je moguće prijaviti jednostavno i detaljno – položajem na terenu, slikom i opisom. Ovaj WebServis namijenjen je isključivo prijavi problema koji se mogu prostorno definirati. Svi problemi koji nisu pogodni za prijavljivanje putem ovog servisa se kao i do sada rješavaju izravnim kontaktom s gradskom upravom, odnosno njenim službama.

Najjednostavnija prijava je putem pametnih telefona korištenjem besplatne aplikacije ZAKRPAJ.to:

1.      Opiši problem

2.      Slikaj

3.      Šalji

Uz to, prijave su moguće i putem računala izravno na karti na stranici http://novivinodolski.zakrpaj.to/ na kojoj se može vidjeti i status rješavanja problema, od prijave, problema u postupku rješavanja, preko proslijeđenog problema drugim ovlaštenicima pa do njihovog rješavanja. Sukladno statusu rješavanja, mijenja se i boja balona prijave na karti.

Od 1. lipnja 2014. aplikacija je dostupna svim građanima, a u testnom periodu od 3 mjeseca zajedno sa riječkim Geodetskim Zavodom, koji na aplikaciju polaže autorska prava i s kojim je sklopljen ugovor o korištenju, radit će se na njenom unapređenju.

U konačnici bi ova aplikacija trebala biti od koristi svima, kako građanima, tako i Gradu Novi Vinodolski. Građanima u što boljoj interakciji s lokalnom upravom, bržem rješavanju problema te transparentnijim upravljanjem prijavama, a Gradu u olakšavanju posla komunalnih redara te arhiviranju i cjelovitijem sustavu svih prijava i tijeka njihovog rješavanja.

problem prijava rješenje

 zakrpaj2

 

zakrpaj1 

 

Skip to content