Novosti


Zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković obišao završne radove na lukobranu u Povilama

Radovi na još jednom lukobranu na području Grada privode se kraju. Završne radove na devetnaest milijuna kuna vrijednom projektu – onome lukobrana u Povilama – obišao je zamjenik novljanskog gradonačelnika Tomislav Cvitković. Grad se Novi Vinodolski posljednjih nekoliko godina aktivno usmjerava ka razvijanju nautičkog turizma.
,,Valja naglasiti kako je inicijativa za sve metamorfoze našeg novljanskog priobalja krenula od Grada. Dva milijuna, od devetnaest, došlo je od Primorskog-goranske županije, dok je veliki ostatak iznosa pokrilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Uzmite za primjer Klenovicu prije gradnje luke i rive i poslije – ona sa izgrađenim rivama ne izgleda ni približno kako je izgledala prije i Klenovare to veseli, oni su oduševljeni, a tako će biti i s Povilarima“ naglasio je Cvitković.
Radove na lukobranu izvodi riječka tvrtka San Adria, specijalizirana za morske radove. Ugovor potpisan u ožujku prošle godine dio je velikog procvata kojeg naša obala doživljava posljednjih godina, a Lukobran u Povilama, kao i onaj u Klenovici, važan je prvenstveno za domaće ljude – jer oni se bave i žive od turizma, njima su potrebni vezovi i njima je stalo do toga kako njihovo mjesto izgleda. S obzirom kako mi nismo tradicionalna nautička ruta, kako smo kanal koji nema uvijek savršenu vremensku prognozu, put kojim smo krenuli i koji je ispred nas nije jednostavan, no – atraktivni smo i to nas veseli i tjera naprijed, dodao je zamjenik novljanskog gradonačelnika. Poradi krčkog i vinodolskog akvatorija, koji je prekrasan i jedinstven, nastojat ćemo se profilirati kao nautička destinacija, a lukobran u Povilama samo je jedan od valova renesanse koja posljednjih godina pozitivno mijenja hrvatsku obalu, zaključio je Cvitković.
Skip to content