Novosti


Zapažen rezultat članova mladeži DVD-a “San Marino” – Novi Vinodolski

Na 12. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži koje je održano u Puli, mladež DVD-a San Marino – Novi Vinodolski ostvarila je povijesne rezultate, kada je u pitanju vatrogasna mladež na prostoru Primorsko Goranske županije. Iako im je ovo bilo sedmo Državno natjecanje u nizu (2004. – 2016.), 8. mjesto muške mladeži (zlatna medalja) najbolji je rezultat kojeg je jedno odjeljenje vatrogasne mladeži iz VZ P-G Županije ikad ostvarilo na Državnom natjecanju. Kada se tom rezultatu pridoda 12. mjesto ženske mladeži (zlatna medalja) ponovno možemo istaknuti da DVD San Marino – Novi Vinodolski ima najuspješniju mladež na hrvatskom priobalju od Istarske do Dubrovačko neretvanske županije.

93a

O kakvom se dostignuću radi najbolje nam govori činjenica da u Hrvatskoj djeluje preko 1700 Dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su udružena u 21 županijsku zajednicu. Na državnom natjecanju svaku županiju predstavljaju 3 najbolja odjeljenja u muškoj i ženskoj kategoriji.

93b 93c

Već petnaestak godina novljanska vatrogasna mladež u vrhu je Primorsko goranske županije, a uz županijska natjecanja sudjeluju u nizu natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Iz godine u godinu podižu letvicu uspješnosti za stepenicu više, a kolekcija pehara (uz pomoć seniorskih ekipa) dostigla je brojku 200. 

93

Odjeljenje muške mladeži u Puli: Ivan Mataija, Ivan Spoja, Mihael Svetić, Antonio Pavelić, Matija Ugrinović, Viktor Jovanović, Filip Raštegorac, Rino Tomić, Frane Kružičević, Leon Kolar i Ivan Bužonja. Ženska mladež: Majda Mataija, Natali Uremović, Iva Jovanović, Tena Mataija, Sara Babajić, Marta Bužonja, Lucija Svetić, Sara Tomić, Mia Rubčić i Klara Tomić.  

Od 2000. godine do danas na čelu voditeljskog tima je Renata Topolovec, a mentori ekipa u Puli bili su Marko Mataija i Lorena Topolovec. Za istaknuti je da je iz redova novljanskog DVD-a na državnoj smotri bio najmlađi vatrogasni sudac Valentino Topolovec.   

 

Skip to content