Novosti


Zapažen rezultat naših najmlađih u karateu

karate

Proteklog vikenda u Zagrebu je održan Elka Shinkyokushin Pehar 2016, natjecanje koje se boduje za Prvenstvo Hrvatske u Kyokushin karateu, na kojem je nastupilo stotinjak natjecatelja iz svih klubova Hrvatskog Kyokushin saveza i nekoliko klubova iz Mađarske, te Ukrajine u čijem savezu  je i karate klub TENSHO, koji u  Novom Vinodolskom djeluje već  osam godina, pod vodstvom trenera Kristijana Lončarića.

Na natjecanju se predstavio s četiri natjecatelja, koji su ostvarili izniman uspjeh osvojivši zlato, dva srebra i broncu. Zlato, u kategoriji  Limačice mlađe – teška, pripalo je Lauri  Raštegorac, koja je u klubu počela svoju treću sezonu ostvarivši zavidne rezultate na dosadašnjim natjecanjima i kojoj je također pripalo 2. mjesto Prvenstva Hrvatske u Kyokushin karateu za natjecateljsku sezonu 2015./2016. Srebro je osvojio Božidar Lončarić u kategoriji  Limači mlađi – srednja, kojem je ovo ujedno bilo i drugo ntjecanje, pokazavši svojom borbenošću kako imamo na koga računati u budućnosti. Drugo srebro je uzeo Ivan Mataija u kategoriji Limači – teška , a broncu Marin Rončević u kategoriji Limači – srednja, dugogodišnji članovi kluba i standardni osvajači medalja za klub, koji su pokazali kvalitetnu tehničku i borbenu podlogu, te kako se mogu nositi i s puno iskusnijim protivnicima.

Ostali članovi kluba Tensho nisu mogli prisustvovati ovom natjecanju, ali su svejedno dobili svoje medalje Prvenstva Hrvatske za proteklu sezonu 2. mjesto Leon Lončarić i 3. mjesto Karlo Ninić u kategoriji  Mlađi kadeti. Osim ostvarenih uspjeha, Karate klub Tensho se posebno veseli  ulasku Kyokushin saveza u Karate savez Hrvatske od sljedeće godine, koji će im otvoriti mogućnost natjecanja i na području PGŽ i bit će priznati olimpijski sport.

 

Skip to content