Novosti


ZAPOČELA PROVEDBA ENERGETSKE OBNOVE ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA „FIJOLICA“

U petak, 24. kolovoza 2018. godine, po završetku svih procedura iz postupka javne nabave, potpisan je Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade dječjeg vrtića „Fijolica“ između investitora Grada Novi Vinodolski i izvođača radova – tvrtke Izgradnja d.o.o., a danas je u prostorijama Dječjeg vrtića „Fijolica“ održan  i prvi koordinacijski sastanak s ravnateljicom vrtića Nensi Dražić i stručnim nadzorom Danielom Dražićem iz tvrtke MD studioprojekt d.o.o.

Projekt energetske obnove zgrade dječjeg vrtića „Fijolica“ osim obaveznih aktivnosti promidžbe i vidljivosti te upravljanja projektom, obuhvaća izradu glavnog projekta energetske obnove, provedbu mjera energetske učinkovitosti kroz građevinske, strojarske i elektrotehničke radove, zatim usluge stručnog nadzora i Koordinatora zaštite na radu tijekom izvođenja radova te energetski pregled i izradu energetskog certifikata nakon obnove.

Projekt se iznosom od 667.073,38 kuna sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, dodijeljenima u okviru Operativnog programa Konkuretnost i kohezija  2014.-2020., temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ koji je krajem 2016. godine raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Također, projekt  sufinancira i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, iznosom od 648.461,31 kn  odobrenim temeljem Javnog poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnog i lokalnoj razini za 2017. godinu a razliku sredstava do 1.812.390,43 kn, koliko iznosi ukupna vrijednost projekta, osigurao je Grad Novi Vinodolski.

Provedbom projekta energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića „Fijolica“ postići će se smanjenje godišnje potrebne toplinske energije za 60,14%, emisija CO2 smanjit će se za 60,14%, a građevina će pripadati energetskom razredu „A“.

 

Skip to content