Novosti


ZAVRŠENA 46. TRADICIONALNA SABIRNA AKCIJA “SOLIDARNOST NA DJELU 2018”

Tradicionalna 46. sabirna akcija „Solidarnost na djelu 2018.“ humanitarnog karaktera, GDCK Novi Vinodolski je završena. Akcija se provodila od 15.10 do 31.12.2018. pod sloganom „Ne dvoji! Za drugog izdvoji! U akciji su se prikupljala novčana i materijalna sredstva (odjeća i obuća). Novčana sredstva prikupljala su se putem bona zahvalnosti s naznačenom oznakom vrijednosti koji je numeriran i ovjereni pečatom GDCK Novi Vinodolski. Volonteri GDCK Novi Vinodolski obilazili su kućanstva i prikupljali novčana sredstva, a u prostor GDCK Novi Vinodolski građani su mogli donesti materijalna dobra.

Ove godine je sakupljeno manje materijalnih i novčanih sredstava nego dosadašnjih godina. Ukupno je prikupljeno 50 kg odjeće, 3 para obuće i 9.664,00 kn. Na području Grada Novog Vinodolskog prikupljeno je 2.265,00 kn, Bribira 5.530,00 kn, Triblja 400,00 kn te Grižana 400,00 kn. Akcija se provodila i u osnovnim školama na području djelovanja GDCK Novi Vinodolski gdje je sakupljeno 1.069,00 kn.

Od prikupljenih novčanih sredstava (po odbitku osnovnih troškova akcije i propisane uplate dijela prikupljenih novčanih sredstava u Fond HCK), GDCK Novi Vinodolski nabavilo je i dostavilo pakete sa osnovnim prehrambenim artiklima korisnicima na popisu Centra za socijalnu skrb Crikvenica sa područja Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine u vrijednosti 250,00 kn za samce te za obitelji 500,00 kn.

Koristimo priliku da zahvalimo prvenstveno volonterima koji su uložili svoje slobodno vrijeme za obilazak kućanstava i tako pomogli da provedemo ovu humanitarnu akciju. Također se zahvaljujemo i svim građanima koji su donacijom novčanih i materijalnih sredstava pomogli da socijalno ugroženim sugrađanima olakšamo život. – zaključila je Višnja Peričić ravnateljica GDCK Novi Vinodolski.

Skip to content