Novosti


ZDRAVICA NOVOJ 2014. U PODNE 31. PROSINCA OKUPILA OKO PET TISUĆA LJUDI U NOVOM VINODOLSKOM

zeljak133

Nakon odbrojavanja, točno u podne, na Staru godinu, u utorak, 31. prosinca 2013. godine, gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković, čašom šampanjca, pred pet tisuća okupljenih na Mažuranićevu trgu i Korzu hrvatrskih branitelja nazdravio je Novoj 2014. godini, želeći svima puno sreće, zdravlja, zadovoljstva i uspjeha.

zeljak134

Nazočni su to popratili bučnim i veselim pljeskom i povicima te nastavili ples i slavlje dolaska Nove godine do popodnevnih sati. Osim Novljana, i ove godine su na Zdravicu došli brojni Crikveničani, Senjani i Vinodolci te Riječani…

zeljak135

Zdravica novoj godini održava se na novljanskim trgovima već tri godine za redom i okuplja sve više građana, a uz glazbeni program grupe Trend i Klenovarskih tamburaša, atmosfera je i ove godine bila vrlo razdragana i vesela. Program je započeo u 11 sati na Mažuranićevu trgu glazbenim programom, a s obližnjih štandova širili su se mirisi lovačkog gulaša i kuhanog vina, što su priredili, kao i proteklih godina, lovci dvaju lovačkih društava iz Novog Vinodolskog “Košutnjaka” i “Gradine” i Udruga prijatelja grožđa i vina “Ružica Vinodola”.

zeljak139

Na Trgu Vinodolskog zakona djecu je zabavljao clown Teddy, uz čaj i kolače te nezaobilaznu dječju zdravicu Novoj, a na Frankopanskom trgu ljubitelji nogometa mogli su se okušati u elektroničkom nogometu, a prihod od toga je namijenjen u humanitarne svrhe. Osim toga, na štandovima su se nudili med i proizvodi od meda, sir te suveniri.

zeljak137

Pokrovitelji Novogodišnje zdravice su Grad Novi Vinodolski, Centar za kulturu i Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog.

zeljak136

Inače, u hotelima na području Grada uglavnom nije bilo organiziranog dočeka Nove godine, mladi su se orijentirali na doček u kafićima ili u privatnim stanovima, vikendicama i kućama, a neki su odlazili na doček na otvorenom u Rijeku, no, većina Novljana u Novu 2014. ušla je u svojim toplim domovima, uz TV program i prijatelje. 

Skip to content