Novosti


Zdravica Novoj 2017. privukla veliki broj posjetitelja

Novljani su i ove godine nastavili s lijepom tradicijom na Silvestrovo.

U organizaciji Grada Novi Vinodolski, Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog i Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog održana je Zdravica Novoj 2017. Prema procjenama organizatora, peta po redu Zdravica Novoj privukla je gotovo 7.000 posjetitelja. Uz Novljane, bilo je i uvijek dragih gostiju iz Crikvenice, Selca, Bribira, Rijeke, Krka, Senja.

Program manifestacije izvodio se tradicionalno na Trgu Ivana Mažuranića, uz glazbeni ugođaj grupe Trend. Na štandovima, prodavali su se paketi po cijeni od 30 kuna, za što se moglo dobiti lovački gulaš ili kobasica, te kuhano vino u dobivenim suvenir šalicama, koliko tko može popiti. Za gastro ponudu zaslužni su članovi udruga Lovačkih društava Košutnjak i Gradina, te udruga prijatelja vina “Ružica Vinodola”. Zdravica je imala i humanitarnu notu – udruga “Novi korak” prikupljala je sredstva za svoju djecu.

Nije se zaboravilo na najmlađe goste, te je bila organizirana i “Dječja zdravica Novoj”. Za djecu je Korzom hrvatskih branitelja vozio novogodišnji vlakić, a podijeljene su i besplatne krafne.

Točno u podne, gradonačelnik Velimir Piškulić, uz prigodnu zdravicu, pozdravio je okupljene, te zaželio svima sve najbolje u 2017. godini.

Skip to content