Novosti


ŽENSKA MLADEŽ DVD-a SAN MARINO – NOVI VINODOLSKI TREĆA U KUPU HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE

U niz velikih natjecateljskih ostvarenja DVD-a San Marino – Novi Vinodolski, čija riznica broji preko 250 pehara osvojenih u zadnjih 15 godina, ovih je dana pridodano najveće i najznačajnije postignuće.  Nakon što su nanizale 5 pobjeda na natjecanjima u Novoj Gradiški, Senju, Vratima, Ravnoj Gori i Klani, nakon što su šestu godinu zaredom postale Županijske prvakinje, ekipa ženske mladeži novljanskog vatrogasnog društva krenula je u pohod na višu razinu.

Kao jedina ekipa iz PG županije i kao jedina ekipa mladeži iz svih priobalnih županija Ženska mladež DVD-a San Marino – Novi Vinodolski krenula je u Kup natjecanje sa najboljim odjeljenjima od 1890 Dobrovoljnih vatrogasnih društava u Hrvatskoj. Do ove godine Kup je bio „rezerviran“ za odjeljenja iz unutrašnjosti Hrvatske koja dolaze iz sredina gdje je Dobrovoljno vatrogasno društvo svetinja i gdje cijela mjesta ili pak cijele regije žive za dobrovoljno vatrogastvo.

U takvoj konkurenciji djevojke iz Novog Vinodolskog strpljivo i ponizno odrađivale su svoje vježbe i na natjecanjima u Ostrni (Zagrebačka županija), Desnom Trebarjevu (Sisačko – Moslavačka županija i Čakovcu (Međimurska županija) sakupljale bodove koji se u konačnici zbrajaju za Kup Hrvatske. U završnom poretku iza novljanki ostale su ekipe višestrukih državnih prvakinja i sudionice Europskih olimpijada. U konačnom zbroju bodova samo je pobjednička ekipa DVD-a Nuštar imala veći broj bodova. Sakupivši isti broj bodova kao drugoplasirana ekipa, zbog ukupno manjeg broja natjecateljskih bodova Ženska mladež DVD-a San Marino – Novi Vinodolski osvaja treće mjesto u Kupu Hrvatske kojeg su do ove godine mogle ostvariti samo u snovima. Najveći optimisti predviđali su im plasman u prvih 10 , a ovaj rezultat najbolji je plasman jedne ekipe sa priobalja od kako je pokrenuto natjecanje za Kup HVZ za vatrogasnu mladež.

Ovo je rezultat koji će se velikim slovima upisati u povijest novljanskog vatrogastva kao najveće natjecateljsko ostvarenje u 70 godina dobrovoljnog vatrogastva u Novom Vinodolskom.

Ekipa koja je osvojila broncu zlatnog sjaja bila je sastavljena od slijedećih natjecateljica: Emina Komadina, Sara Babajić, Klara Tomić, Katarina Kolakušić, Nensi Preden, Hana Ćosić, Iva Jovanović, Sara Tomić, Dina Butković, Sara Raštegorac i Tena Mataija. Na čelu voditeljskog tima kojeg predvodi punih 18 godina bila je Renata Topolovec. – saznali smo od tajnika Društva Velibora Topolovca.

 

 

 

Skip to content